Egy gondolat mára
  • Egész életünkben arra lettünk kondicionálva, hogy bizonyos gondolataink legyenek a dolgokról. A gondolatok tesznek bennünket boldogtalanná – de a gondolatainkat megváltoztathatjuk! Az életszínvonaladon úgy javíthatsz, ha a gondolataidon javítasz, és gondolataid hatással vannak érzéseidre. Andrew Matthews

Tudtad? Összetevők csökkenő sorrendben, szaknéven!

1997. január 1-től a piaci forgalomba hozott kozmetikai termékek csomagolásán fel kell sorolni azok összetevőit. A kozmetikumok összetétele, amelyet az un. INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient – a Kozmetikai Összetevők Nemzetközi Nevezéktana) nevei szerint, mennyiségileg csökkenő sorrendben kell feltüntetni.

Azonban a laikus vásárló tájékozódását, védelmét ez egyáltalán nem segíti.

Menj be a fürdőszobádba, nézz körül a szekrényben, polcon, fürdőkád szélén. Angol vizsgálatok alapján egy személy átlagosan napi 9 féle terméket használ a napi testápolás során, amelyek összesen 126-féle vegyi anyagot tartalmaznak. És Te? Nálad mennyi az a kilenc?

Vizsgáld meg a saját krémedet, kozmetikumaidat!

Egy pohár vízbe, ha beleteszel egy kicsi mennyiségét, kanállal felkavarod, és azonnal feloldódik (mintha tej vagy tejeskávé lenne), akkor vízbázisú. Amennyiben kiül a pohár szélére, képtelen vagy felkeverni, olajos csomók úsznak a víz tetején… nos, akkor sejtheted, hogy mi a fő összetevője.

Ezt a tudatosvasarlo.hu oldalon találtam:

“Hogy milyen a bőrünk az nagyrészt a géneken múlik, de az életmód, a táplálkozás, s természetesen a rákent kozmetikumok is befolyásolhatják az állapotát.

Környezeti hatások:
Akik jóba vannak magukkal, egészségesen élnek, étkeznek, kevés kozmetikummal, csodaszerek nélkül is fiatalabbnak nézhetnek ki önpusztító életet folytató kortársaiknál.

Sok minden árthat a bőrünknek:
– a tartós kimerültség,
– a folyamatos stressz,
– az éjszakázás,
– a helytelen táplálkozás,
– a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol),
– a nem megfelelő kozmetikumok,
– az egész napos smink,
– a tűző napsugarak… ezek valamennyien nyomokat hagyhatnak a bőrön.

Mit kell tudni a kozmetikumokról?
Az emberek általában túl sokat várnak a szépségápoló-szerektől, nagyon gyakran hiányzó önfegyelmük pótszereként vásárolják azokat. A gyártók kihasználják e restséget, s mivel a piaci szempontok is az egyre “újabb” és “újabb” termék előállítására késztetik őket,  mind többféle kozmetikum fogyasztására ösztönöznek. Aki vigyáz a bőrére nem vásárol össze-vissza, nem dől be a reklámoknak, megfelelően informálódik és a saját érdekei szerint választ a kozmetikumok közül.

Az összetevők listája sok mindent elárul
A reklámok között egyáltalán nem könnyű eligazodni. Ahhoz, hogy  valóban jó terméket vásároljunk, meg kellene tanulnunk értelmezni az összetevőket. De teljesen biztosak a minőséget illetően még akkor sem lehetünk. A kozmetikumok tesztelésekor (ÖkoTest) ugyanis gyakran olyan bőrkárosító anyagokat is kimutatnak, amelyek nem szerepelnek az összetevők listájában.”

 

Comments

comments

Tudtad? Összetevők csökkenő sorrendben, szaknéven! bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?