Egy gondolat mára

  • Ha kincseket keresel, akkor figyelj a pillanatra – és a pillanatban lelhetsz rá a kincsre! Andrew Matthews

Bemutatkozás

Hegedüs Erika

Hogy ki is vagyok? Honnan kezdjem? Meddig mondjam?

Egy olyan ember volnék, aki amióta az eszét tudja, mindig ír. Kiadtam – egy példányban – saját készítésű, kézzel írt novellás kötetemet egy kockás füzetben, nagy, kerek betűkkel írva, úgy ötödikes korom táján. Már-már elfelejtettem, de a mamám néhány éve lakásfelújításba fogott, így napvilágra kerültek kezdeti gyöngyszemeim. Okozott is derültséget. Aztán írtam a középiskolában, álmodoztam magazinokról, képeket szerkesztgettem, ragasztgattam, terveztem. Aztán az élet más irányba vezetett, marketing kommunikációval kezdtem foglalkozni, így a hivatalos szakmai anyagok szerkesztésén túl a naplóírás maradt leginkább, jó tíz évig szigorúan kézzel. Ma is jókat mosolygok a világomat  alapjaiban megrengető gondolatokon, amelyek jó időre témát adtak az íráshoz.

Az elmúlt 8-9 évben aztán jöttek a blogok, már a klaviatúrát ütögetve. Eleinte rejtőzködve, álnéven, titkolózva, csak azért, hogy kiírjam mindazt, ami fáj. Igen, kezdetben csak akkor tudtam írni, ha valami nagyon megviselt, szaggatta a lelkemet. Aztán jött már olyan blog, ahol vállaltam a nevem, arcom és Gondolatok címmel megosztottam mindent, ami épp foglalkoztatott. Jöttek is a visszajelzések, hogy írjak még, jó olvasni, de egy idő után elfogyott az energiám, ezer más dologra figyeltem. Elkészült az első weboldalam, még barátnőkkel közösen, közös írásaink felületeként, rá két évre megcsináltam a saját oldalam és közben tematizált blogot írtam, egyszerre kettőt is. Aztán telítődtem, mert szétapróztam a figyelmemet, így egy huszárvágással eltüntettem jó pár blogot, többeket pedig parkolópályára helyeztem… és egy igazán kreatív webdesigner segítségével formába öntöttem ezeréves álmomat, a mostani blogomat. Ő már pont olyan, amilyennek elképzeltem. Nem akar villogni, kitűnni, de meg akarja mutatni, hogy van benne valami, ami miatt érdemes maradni és olvasni és persze hozzászólni, véleményezni, továbbgondolni. Már az arculata is minden részletében tudatosan megtervezett, hogy azért illeszkedjen a weboldalamhoz, de megmaradjon blognak, annak minden jó és hasznos tulajdonságával.

A változás

A 2004-es év eleje gyökeres változást hozott az életemben. A sorsfordító, egy komoly betegség formájában próbára tette az erőmet és felborítani készült az életem. Több tucat könyv elolvasása, kineziológus, gyógymasszőr mellett az életvezetési tanácsadás segített. Olyan jól sikerült önmagam megismerése, hogy mára aránylag tünetmentes és leginkább teljes életet élek. Közben végérvényesen beleszerettem a coaching-ba. Sokat dolgoztam önmagamon, mérföldeket léptem előre. Semmit sem bántam meg, bármikor szívesen visszanézek, de kifejezetten boldogságos mosolyt csal az arcomra a változásom. Megtanultam – mert nem volt más választásom – hogy leginkább önmagunkat kell szeretni, hogy aztán a világot is szeretni tudjuk. Nem lehet konkrét időponthoz kötni, valahol “menetközben” nőtt fel az a nő, aki látja már a csodákat, megéli a pillanatokat, szereti azt, aki és úgy, ahogy. Nekem is vannak szomorú pillanataim, de mára tartóssá vált magas energiaszintem, és egészen egyszerűen szeretem az életet, az életem.

Miért írok?

Önző szempont lehet, de egyfelől terápiás céllal. Mert nekem jó. Szeretek írni. Másfelől szeretek inspirálni. Nem véletlenül kezdtem jó 7-8 éve coachingot tanulni, nagyon érdekelt, hogyan lehetek igazán inspiráló életvezetési trénere bárkinek, aki időszakosan úgy dönt, hogy bizonyos életszakaszában valakivel, mondjuk épp velem szövetséget köt, hogy gyorsabban vagy eredményesebben érje el céljait. “Motivátor” szeretek lenni, gondolataimmal, írásaimmal, coaching kérdéseimmel. 2009-ben jött az ötlet, hogy a Több van benned, mint gondolnád! szlogenre építem fel az egész mondanivalómat, témáimat, érdeklődésem tárgyát képező történéseket. Erre az ötletre épült a weboldalam, majd íráskényszerem kielégítése céljából 2012-ben a Több vagy blog.

Coaching

Mindig érdeklődve figyeltem az embereket, de egy idő után azt vettem észre, hogy több ez puszta szemlélődésnél, meglátok Nőkben, Férfiakban valami olyat is, amit nem akarnak/tudnak felfedezni önmagukban.

Feszített a vágy, hogy minél több ember érezzen rá, hogy több van benne, mint gondolja, és ezt az érzést tartósan birtokolja is. Kutattam-kerestem a módszerek között, míg ráleltem a coachingra. Mint egy igazi szerelem esetén, azonnal felismertem, hogy a coachingot kerestem, amelyen keresztül olyan eszközökhöz, módszerekhez, modellekhez juthatok, amelyek segítségével elkötelezett, érdeklődő, következetes és leginkább sikeres személyi trénere lehetek azoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal, hogy időszakosan együtt dolgozzunk céljaik érdekében.

……………………  

Célom

Általában erős az intuícióm, mégis képes vagyok kivárni, hogy ne legyen felgyorsítva a folyamat. Meg kell, hogy érj, hogy őszintén élvezd a pillanatot, amikor felismered az erőt, a benned szunnyadó lehetőségeket, hogy megérezd mély hitedet, amikor tartósan magas lesz már az energiaszinted…

Amikor a megrekedés után már túljutsz haragodon, és végre dolgozol magadért, az álmaidért… Amikor már tudsz és akarsz nekem válaszolni arra a kérdésre, hogy mi az, ami igazán számít az életedben, mi az, amiről nem akarsz lemondani, ami jár Neked, mert minden képességed meg van hozzá…

 …………………….

Mai tudásommal nem tudok elképzelni szebb célt, mint az élet és benne önmagunk jobb megismerése című utazáson való részvétel. Türelmem, szeretetem, nyitottságom és érdeklődésem jó alapot biztosít, hogy együtt dolgozzunk, ha életed bizonyos területén úgy döntesz, hogy igénybe veszed segítségemet, hogy együtt térképezzük fel az eltéréseket álmaid és a valóság között.

Írok, mert a szavak olyan sokszor segíthetnek, építhetnek, erősíthetnek. Írok, mert közben nekem is jó, terápiás jelleggel kifejezetten javallott sok esetben. Írok, mert nem tudok mást tenni. 🙂 Minden érdekel, ami a test-lélek-szellem jobb állapotához segít. Ezért született e blog is. Remélem, hogy képes értéket adni és segíteni egy-egy láncszemmel a nagy puzzle összerakásában. 🙂

Őszintén örülök, hogy itt vagy és időnként beleolvasol lejegyzett gondolataimba. Annak meg még inkább örülök, ha van véleményed és még meg is osztod velem és másokkal! ♥

Hegedüs Erika

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon


Nézz be ide:


Kövess a Facebookon


Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?