Egy gondolat mára
  • Csak az a lényeges életünkben, ami boldoggá tesz. A többi lehet nagyon, nagyon fontos, de teljesen lényegtelen. Biegelbauer Pál

Telihold mágia


telihold“A hold állandó átmenete egyik fázisból a másikba afféle lüktetésként, dinamikus és állandóan változó energiaként ömlik át rajtunk, akár a mindent elöntő, majd visszahúzódó apály és dagály. Az, hogy miként reagálunk erre az égi lüktetésre, megszabja viselkedésünket és reakcióinkat a minket érő ingerekre.

Ha megtanuljuk megcsapolni ezt az energiát, összhangban élni ezzel a ritmussal, rendelkezésünkre áll a pillanat ereje. Nem az ár ellen úszunk, hanem együtt lebegünk vele, erőfeszítésünket összehangoljuk a természet erőivel.

Ha nem vagyunk összhangban ezzel a természetes ritmussal, energiánk és időnk jelentős részét fordítjuk arra, hogy az ár ellen haladjunk, frusztráció, depresszió lehet  az eredménye.” – írja egyik kedvenc könyvemben Lori Reid.

Akció-terv

1. Gondoljuk végig a jelenleg zajló történeteket magunk körül, szedjük rendbe a gondolatainkat! A fontos dolgokat “poroljuk” le, az idejétmúlt gondolatokat engedjük szélnek, hogy valóban csak a bennünket építő és segítő gondolatokra fókuszáljunk.

2. Ha kell, írjuk össze a számunkra most fontos célokat, ha kell osszuk kisebb rész-célokra, hogy könnyebben befogadjuk és eloszlassuk tudatalatti ellenállásunkat.

3. Mivel olyan időszakot élünk, hogy elképesztően gyorsan “valósítjuk meg” vágyainkat, írjunk listát sikereinkről (akármilyen kicsi is az a siker, legyen rá figyelmünk és felismerésünk). Személy szerint, amióta én is figyelek rá, hetente 3-4 komoly vágyam, gondolatom valósul meg, amely felett még mindig elképedve örömködök… pedig lassan természetesnek kellene tekintenem.  :)

4. Ne csak ma, hanem mostantól minél gyakrabban, sokkal tudatosabban használjuk a szavainkat, amelyek a gondolatainkról árulkodnak. A nehéz, úgysem, kellene de, jó volna ha … stb. ha nem is tud azonnal kikerülni a szókészletünkből, legalább csökkenjen! Szeretem azt, amikor már meghallom a saját “zavaros” szavaimat, akkor néhány másodpercen belül “vissza tudom hívni”, hogy ne kezdjen materializálódni a tudattalan teremtésem.

5. “Teremtünk” ezerrel. Sokszor számunkra nem annyira kedvező dolgokat… de sajnos az a keserű igazság, hogy ezt nem más teremti oda nekünk, valami miatt mi ragaszkodunk még mindig azokhoz a tapasztalásokhoz. Ezekben a napokban fokozottan érdemes szélnek ereszteni a félelemből táplálkozó gondolatokat, hogy egyre kevesebb olyan teremtésünk legyen, amire tudatos szinten egyáltalán nem vágyunk.

6. Télen, amikor az utcán még legtöbbször fázósan összehúzzuk nyakunknál a kabátunkat és melegbe sietünk, érdemes gyertyát gyújtani sötétedés után az otthonunkban. Elképesztő energiákkal tölti meg a teret. Nem véletlenül használják tértisztítás alkalmával a gyertyákat, füstölőket, amelyek segítik a negatív energiák fellazítását.

7. Végezzünk Telihold szertartást, ami előhozza játékos, gyermeki énünket és mellette még eredményeket is hozhat céljaink érdekében, hiszen a gyertyamágia évezredek óta kötődik a spirituális világhoz.

Hogyan is csináljuk? Telihold a jó és építő kívánságok megfogalmazásának ideje  – ezért kell elgondolkodni azon, hogy mit is szeretnénk igazán. Kell a szertartáshoz egy gyertya, ami majd végig le fog égni. Én fehéret javasolnék, mert az szimbolizálja a tisztaságot, az új lapra helyezést és társait, de természetesen a profik (akik kenik-vágják, hogy milyen színnel, mit lehet erősíteni) a kívánságuk szerinti színt válasszák.  Ha valaki rákeres az interneten, ezer helyen talál listát a különböző színekről és jelentésükről, most bemásolom ide az egyiket, de szinte bármelyik forrásban ugyanazt találtam. (Forrás: www.novagyok.hu)

színes gyertyákA színek jelentései:

Fehér: béke, védelem, őszinteség, újrakezdés
Fekete: ellenség jó irányba fordítása, negatív energiák taszítása, függőségek felszámolása
Barna:  barátság, elveszett tárgyak
Kék: gyógyítás, nyugalom, szerencse
Világoskék: higgadtság, megértés, türelem, egészség
Sötétkék: indulatosság, depresszió, változékonyság
Zöld: gyógyulás, pénzügyi siker, termékenység, szerencse
Sárga: intelligencia, memória, tanulás javítására, féltékenység ellen
Narancs: üzleti sikerek, költözés, vonzás
Rózsaszín: szerelem, törődés, szépség
Piros: szenvedély, testi szerelem, erő
Bíbor: spiritualitás, bölcsesség, függetlenség, karrier
Ezüst: női energiák, egyensúly, magány ellen
Arany: Isten, győzelem, boldogság

Visszatérve a konkrét szertartásra…

1. Legyen rend otthon, vagy legalább ott, ahová a gyertyát helyezed. (Van, akinek egy szép asztal lesz az ideális hely, egy polc vagy akár egy otthoni “szentély” is lehet.) Szellőztess ki, ha a ráhangolódásodat segíti, akkor használj füstölőt is és kapcsolj be valami kellemes, relaxálós zenét.

2. Pontosan kell fogalmaznod akkor, amikor kérni fogsz, mert az Univerzum szó szerint “szállítja” le a vágyainkat… utólag már verhetjük a fejünket a falba, ha nem úgy fogalmaztunk, ahogy igazán szerettünk volna és valami nagyon “mást” kapunk. :) Éppen ezért előtte gondold át, ha kell, írd is le egy papírra, pontosítsd, finomítsd, egyszerűsítsd, hogy minél tisztábban fejezze ki a vágyaidat. Mellékesen jegyzem meg, hogy külön cikket érdemelne az a sok “elvetemült” teremtésem, amit bevonzottam az életembe azáltal, hogy nagyvonalúan fogalmaztam és csak pilláztam, amikor előttem termett, pontosan olyan formában, ahogy kértem. Akkor hirtelen azt sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de utólag mindig nyakon tudtam csípni, hogy én fogalmaztam, hogy úgy mondjam – kevésbé kedvezően vagy átgondoltan. :D

gyertyákkal3. Ha rend van körülötted és a fejedben is, gyertyád is a helyén, akkor már csak az a dolgod, hogy ráírd erre a gyertyára azt, amit Te annyira szeretnél. Nem baj, ha nem látszik, írhatod ceruzával is vagy hurkapálcával, az a lényeg, hogy bele legyen vésve.  Írd úgy, ahogy jön, ahogy a szíved diktálja, lehetőleg minél egyszerűbben és pontosabban. Ha elkészültél, helyezd biztonságos helyre, amit előzetesen már előkészítettél és gyújtsd meg.

4. Mivel a szertartás lényege, hogy ezt a kívánságunkat elengedjük az Univerzum felé és már nem agyalunk tovább rajta, ezzel is kifejezzük, hogy átadtuk az Égieknek, már nem dolgunk kattogni rajta, éppen ezért a gyertyának végig kell égnie. Miért mondom ezt? Lehetőleg ne moziba indulás előtt fél órával jusson eszedbe a szertartást elvégezni (nem célszerű felügyelet nélkül hagyni az égi gyertyát!) és ne óriás gyertyát válassz célodul csak azért, hogy egy kisebb regényt rá tudj írni az oldalára, körbe. Legyél átgondolt, célirányos. Ha valaki mindent akar, az igazán semmit sem akar. Szóljon ez a teremtő Telihold szertartás most a legfontosabb vágyaidról, ami elfér egy olyan gyertyán is, ami képes 1-2 óra alatt teljesen leégni. Rendben?

Kívánom mindannyiunknak, hogy használjuk jól az energiákat, amelyek körbevesznek.

Hegedüs Erika

Comments

comments

Telihold mágia bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?