Egy gondolat mára
  • Ha kincseket keresel, akkor figyelj a pillanatra – és a pillanatban lelhetsz rá a kincsre! Andrew Matthews

A kőolajgyártás mellékterméke egyáltalán nem mellékes!

Továbbgondoltam, olvastam, kutattam a Frei műsor után. Elképedtem és azon gondolkodtam, hogy miért hagyjuk. Tudom, tudom. Kicsik vagyunk, tehetetlenek. De valóban? Ki mondja ezt? Miért kell elhinni?

A kőolajgyártás melléktermékét – a pakurát, ami egy sötét színű, büdös, ragacsos anyag – vegyi eljárásnak vetik alá, melynek keretében szagtalanítják, kifehérítik és így hozzák létre a “megfelelő” krémalapot… nagyon sok termék számára. A kozmetikumokon különböző nevekkel illetik: ásványi olaj, petrolatum, paraffinum liquidum, cera microcristallina, microcristallina wax, ozokerit, petrol wax, ceresin, mineral oil. A babaolaj és a vazelin is ásványi olaj. Ezt az alapanyagot használják a nagy kozmetikai cégek…

A riportból kiderült, hogy Chatres a “kozmetika völgy” központja. A világ szépségiparának centruma található ott, talán 100 multinacionális cég gyárai vannak telepítve arra a vidékre.

Egyes kozmetikusok publikációi szerint aggodalomra adhat okot, hogy a hosszútávú következményei az emberi szervezetre még nem ismertek. Az viszont már biztos, hogy megakadályozza a bőr légzését és képességét a méreganyagok semlegesítésére. Olyan, mintha hermetikusan lezárná a bőr felületét, emiatt egy idő múlva el kezd beteg rendszerként működni – kivörösödik, kipattog…

Nem árt megnézni a riportot, elolvasni a publikációkat, kicsit nyomozni utána. A gyártó cégek tulajdonosai közül többen úgy nyilatkoztak, hogy nem is használják a saját készítményeiket. Elgondolkodtató, nem? Lehet, hogy jobban átlátják az összefüggéseket? Tudják, hogy mi van benne és inkább köszönik, de nem kérik? Brrrrr….

Akkor nekünk, gyanútlan fogyasztóknak miért adják el a méregdrága reklámokon keresztül?

Be kell látnom, hogy a hozzáállásom a szabad akarat. A hozzáállásom lehet egy tudatos vásárlóvá válás segítése. Sok apró lépés, egymás után. Csak nyitottság kérdése. Én döntök, hogy kérem-e e krémeket. 🙂 És Te? Te már döntöttél?

 

Hegedüs Erika

 

Comments

comments

A kőolajgyártás mellékterméke egyáltalán nem mellékes! bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?