Egy gondolat mára

  • Ha nem szeretjük önmagunkat, akkor azzal másokat bosszantunk, és ráadásul mi magunk is sokat szenvedünk. Ha megtanuljuk jobban elfogadni magunkat, többé már nem megyünk bele ilyen játszmákba. Andrew Matthews

Újratervezés

Több vagy újratervezés

Van, hogy egész jól vagy, máskor minden összecsúszik? Általában kézben tartod az eseményeket, mégis olykor előfordul, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj? Ha egyszer ment, máskor miért okoz gondot? Ha tudod az utat, miért fordul elő, hogy olykor eltévedsz?

Ismerős?

Pontos vagyok, vagy inkább előbb érkezem, de ugyanolyan természetességgel vagyok képes sajnos elkésni. Tudok meglepően határozott lenni, máskor meg végtelenül bizonytalan. Nekem (is) ízületesek a térdeim és hájas a hasam. Van, hogy szomorú vagyok és sírni is szoktam. Nehéz pillanatokban én is képes vagyok világvégét gondolni, sőt egy intenzív aerobik edzés után elképesztően büdös tudok lenni. Igen. Ember vagyok, nem vagyok tökéletes.

Életvezetési tréner lettem, mert keresem a lehetőségeket, összefüggéseket, amelyek a test-lélek-szellem harmonikus, tartósan jól működő egyensúlyát eredményezik. Nincs meg bennem az amerikai sikertréner alap, hogy azt sulykoljam, hogy létezik egy pont, amelyet elértve, amelyen áttörve már mindig boldogok leszünk, onnantól csak jó dolgok történnek velünk és mindig az élet napos oldalán járunk.

Sokkal inkább abban hiszek és arra keresek megoldásokat, hogy felismerjük és átéljük boldog pillanataink sokaságát, amelyek hosszú folyammá is képesek összeérni. Akár. Nem rózsaszín lányregény, amelyet infúzión adagolok, sokkal inkább újratervezés, hogy a bármilyen életünkből akármilyen legyen – amilyennek szeretnénk, ha készek vagyunk tenni érte, folyamatosan fejlődni, alakulni, hogy mindig önmagunkhoz mérve egy jobb kiadásban, igazabb, értőbb és érzőbb Emberként járjuk azt az utat, amit választottunk ez alkalommal magunknak.

………………………

Újratervezés – Veled. Nem tanácsadás, nem sorvezetés, nem lépteid előtti térkövezés, sokkal inkább a Te saját valódi megoldásaidnak felszínre hozatala. Nem vagyok guru, nincs nálam a bölcsek köve. Nem tudom jobban másoknál. Csokorba szedtem olyan témákat, amelyek gyakorta felbukkannak életünkben, kérdőjeleket hoznak, megértésre sarkallnak.

Mint egy bonbonos doboz, ha van kedved vegyél ki belőle egyet-kettőt. Lehet, hogy a film olyan témát érint, amin Te már régen túljutottál – akkor csak mosolyogva lépj tovább. Lehet, hogy olyannyira nem érint vagy érdekel, hogy nulla figyelmed van rá, akkor is nyugodtan mosolyogva haladj tovább. Az is lehet, hogy lesznek ebben a virtuális bonbonos dobozban olyan témák, amelyek megakasztanak, elgondolkodtatnak, felszínre hoznak benned részleteket, amelyekkel épp dolgod van. Akkor állj meg kicsit és foglalkozz a témával… majd mosolyogva menj tovább.

Ennyi. Így működnek ezek az életvezetési tréning percek. Ugyanúgy, ahogy a testünk formálásába kezdünk egy edzőteremben, ott is kitartó és következetes munka hozza meg az eredményeket. Az önismereti út, saját belső világunk megismerése és annak megszilárdítása is időigényes vállalkozás. Mégis megéri. Mai tudásommal nem tudok elképzelni szebb célt, mint az élet és benne önmagunk jobb megismerése című utazáson való részvétel.

Velem tartasz?

tovább…

 

Hegedüs Erika ©

életvezetési tréner, coach
www.tobbvagy.hu – Több van benned, mint gondolnád!

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon


Nézz be ide:


Kövess a Facebookon


Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?