Egy gondolat mára
  • A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez, mint az otthon rendben tartása – meg kell őrizni az értékeket, és a szemetet ki kell dobni. Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg, hogy mit látsz és mit gondolsz. Andrew Matthews

Újhold idején

újholdHello Boszorkányok, szép estét Varázslók! 🙂

Ma este, pontosan most, 20.32 perckor ismét Újhold van, az Oroszlánban ráadásul, idén más másodszor.
Azt ígértem délelőtt, hogy nem lesz semmilyen mágia, de aztán délutánra arra jutottam, hogy az egész élet mágia – bizonyos szempontok szerint. Amikor nagyon figyelek, akkor azt látom, hogy elképesztő rend van a világban, tehát a legjobb, amit tehetünk, ha együttműködünk a Gondviseléssel. Hogy állsz ehhez a témához Te?

Az Újhold új dolgokat hozhat az életünkbe, valamit növel, új történések kezdetét is rejti magában. Elképesztő energiákat kaphatunk, hogy valóban elindítsuk a számunkra fontos változásokat. Hogy is állunk a terveinkkel? Újholdkor érdemes még intenzívebben befelé figyelni, számba venni a vágyott célt, mivel a következő napokban sokkal több támogatást, erőt, lehetőséget kapunk, mint általában. A növekvő hold időszaka (a következő két hét) segít a valódi tervezésben és az igazi kivitelezésben.

Jöjjön a misztérium része… ráadásul talán most Te is csinálod, tehát nem csak az én energiám adódik bele, hanem még jó pár más emberé is. A Te energiád, figyelmed, érzésvilágod is formálja most a kollektív tudatot?

Mint minden rituálé, itt is fontos a helyszín. Az nem túl baba, ha az asztalon félresöpörsz mindent és egy szabad fél-milliméterre odaállítod a gyertyát. Csinálj egy szentélyt! Nyugi, nem kell most falazni, bontani, elég ha keresel egy tiszta, üres területet, ami méltó helyszíne lehet a “teremtésednek”.

A másik téma, ha mágiázunk, akkor a saját tisztaságod. Lehetőleg ne izzadtan, tornacuccban, futás után vagy fűvágás utáni melós-ruhában, sebtében, öngyújtóval fél perc alatt letudd a szertartást. 😀

Na ez volt a terelés része, azért, hogy adj magadnak 5 perc Én-időt. Leszoktunk róla, statisztikák szerint a magyarok nagy része nem is tudja mi az, így nem is igényli. Nem baj, majd visszaszokunk! Remélhetőleg, mi, itt az oldalon mindenképp… a többiekkel pedig most nincs dolgunk.

énidő1

5 perc OK? Talán már pontosan tudod, hogy mi az az égető terület vagy területek, ahol dolgod van. Azért csináljuk ezt ma, hogy új dolgokba tudjunk kezdeni a következő hetekben. Egyik mesterem azt szokta mondani, hogy a pohárba sem tudunk új vizet önteni, ha épp tele van régivel. Igen, ki kell önteni belőle. Van olyan ügylet, ami “túlhordott”? Régi, vacak, megkopott, megfakult, energiarabló, fájdalmas, céltalan? Nos valami rögződés, hiedelem, megszokás, félelem? Arra gondolj, ami gátol abban, hogy végre továbblépj, egyenes derékkal, mély levegővel, felszegett állal, arccal előre… Megvan?

Mostanában nagyon szerettem volna valamit az életembe. A témával kapcsolatban léptem egyet előre, kettőt hátra. Vágy ott volt a szívemben, a racionalitás pedig azonnal lebeszélt. Logika, taktika, szokás, társadalom, hiedelem, hit, elvárás meg a sok vacak. Ma így Újholdkor arra gondoltam, hogy szélnek eresztem az összes agyalást… és a témát is. Ugyanis megakaszt, elviszi a fókuszt és ráadásul még rombol is. Ez volt az én példám. Te már megtaláltad a tied?

Ha kellően bátrak vagyunk, akkor semmi gond nincs azzal, hogy valamit leteszünk. Ahogy készen állunk az újra, úgy értjük meg, hogy semmi értékeset nem veszíthetünk el, amivel igazán dolgunk van. Amivel meg nincs, azon pöröghetünk, de attól még nem lesz benne az életünkben. Mondjuk most. Vagy soha. Mert hiába akarjuk, attól még nincs dolgunk vele. Na nem ragozom tovább, úgyis érted!

gyertyákkalSok módon zajlik egy ilyen rituálé, mondom, hogy én hogyan csinálom… Fogom a zöld gyertyám és fogpiszkálóval körbe, kicsit eltolva végig írom szövegekkel. Na nem össze-vissza.
Jelen időben, sorban minden kívánságomat. A nem szó sehol sincs benne, csak pozitívan, kijelentő módban. Aztán meggyújtom a gyertyát. Én a kis asztal mellé szoktam telepedni és egy ideig kényelmes pózban ücsörögve meditálok a gyertya lángját nézve. Ez az 5-10 perc segíthet tényleg átgondolni mindazt, ami mostanában megakaszt, amit tök fölösleges tovább cipelni. Egyszerűen egy ilyen elcsendesedés szinte mindig meghozza a megértést. Ha valami nagyon nem megy, csak akadály van, kudarc-kudarc hátára, akkor az nem túl jó út… hiába görcsölünk rajta nagy igyekezettel. Sőt! Az intuíció sem szokott ilyenkor tétlenkedni, tehát ne lepődj meg, ha jönnek megérzések, gondolatok, képek, konkrét lépések, megoldások. Amint megtörténik a hely “kreálás”… megérkezik az új energia… oda, bizony, ahol a hely van.

Aztán? Addig maradsz, amíg jól esik, aztán úgyis visszaránt a világ. (A gyertyát amúgy végig kellene égetni… tehát ne most indulj moziba, ha lehet…) Majd teszed a dolgod tovább.

És aztán? Néhány napon belül ki fog derülni, hogy tényleg elengedésben voltál-e, elméletből ment-e, gyakorlatban is… és szépen jönnek az új dolgok, pont abban az ütemben, ahogy be tudod fogadni.

Na akkor kéretik résen lenni. Ugyanis nem elég kérni, hinni, érezni, vágyni stb. Amikor megérkezik, akkor képesnek kell lenni elfogadni. Ha már ennyit tettél érte, csak megérdemled. Ugye bár?!

Egyetértesz ezzel? Hálásan köszönöm, ha megosztod. Ha mást nem, hát az én munkámat segíted vele.

Az élet szép! 🙂 Mondtam már?

Hegedüs Erika ©
kösziamegosztást

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?