Egy gondolat mára
  • Ha rugalmas vagy, és hagysz másokat olyannak lenni, amilyenek, akkor egy rakás stressztől kíméled meg magad. A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből. Andrew Matthews

Tényleg infantilis dolog álmodozni?

Részt vettem egy önismereti csoport-foglalkozáson, ahol arról beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk jobb dolgokat teremteni az életünkbe, vagy miért teremtünk tudattalanul haszontalan eseményeket, személyeket, történéseket. A beszélgetés érdekes irányba ment el, szeretném Veletek megosztani…
Arról beszélgettünk, hogy jó dolog-e álmodozni. Volt, aki megmosolyogta, volt, aki összekeverte az álmodással és annak értelmezésével. Elgondolkodtató beszélgetés volt, sokat tanultam belőle! Az álmodozás szerintem nagyon fontos eleme annak, hogy jó dolgokat vonzzunk be az életünkbe! Valahogy úgy kell elképzelni, hogy az időnyomon előrehaladok, „megálmodom” magamnak a vágyott helyzetet, történést, szereplőt, bármit… aztán az egészet visszafelé haladva tervezem meg.

Hogyan? Egyszerűen: azt képzelem, hogy épp beteljesült az álmom, pontosan úgy, ahogy nekem az jó. Természetesen ez az időnyomunkon valahol előrébb van a jelen pillanatához képest, ezért vissza kell néznem (onnan) és megkérdezni magamtól, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy pontosan ehhez a pillanathoz érjek. Ha megválaszolom magamnak, akkor tudni fogom a szükséges tennivalókat, látni fogom a lépéseket, amely utat meg kell tennem, hogy „ide” érjek. Több gondolkodó szerint ez a tervezés a lényege az egész folyamatnak, hogy tudatosan a számomra legjobbat teremtsem meg önmagamnak.
Ha ezzel végeztem, akkor gondolatban szépen visszazökkentem magam a jelenbe, kinyújtózkodom, mosolygok, mert bizonyossá vált bennem, hogy van a fejemben egy kidolgozott terv, amit csak követnem kell, hogy pontosan oda jussak, amiről az elején álmodoztam. Bonyolult? Szerintem nem, egy próbát megér.

(Ha pedig simán megy, hogy elkészüljön a terv, látod a szükséges lépéseket, tennivalókat, de az egód vagy a félelmeid, netán a lustaságod vagy a biztonságra törekvésed nem engedi, hogy kilépj a megszokottból és megteremts magadnak bármit, amire a lelked igazán vágyik… na akkor jöhet jól egy coach, hogy ”kíméletlen” trénerként dolgozzon melletted egy időszakban, hogy ne tudj eltérni a vágyott iránytól!!!)

Hegedüs Erika

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?