Egy gondolat mára
  • Életünkben elérkeznek azok a pillanatok, amikor nyitottak vagyunk új információkra. Egészen addig, valami majd kiszúrja a szemünket, de mi mégsem vesszük észre. Andrew Matthews

Kattogás?

Egy jó barátom mondta a minap, hogy amikor itt jár az oldalon, mindig azt érzi, hogy sokat kattogok. Lehetséges. 🙂 Ahogy sokan vannak, akik gyakran kattognak, olyanok is, akik sosem. E széles mezsgyén aztán sokan vannak, akik itt-ott, így-úgy, ráadásul hullámzó, hogy rendszeresen vagy eseti jelleggel. Így van ez rendjén.

Egy másik beszélgetésben az jött felszínre, hogy mindig azon pörgök, hogy hogyan lehetnénk jobb állapotban, ezzel azt sugallva, hogy gond van velünk. Mondjuk egy életvezetési tréning oldalon talán nem meglepő, hogy nem szabásmintákat vagy brokkoli krémleves recepteket osztogatok. Ugyebár!? 🙂

Elgondolkodtam, hogy mennyire van így. Valóban a problémákon való gondolkodás gondokat generál, éppen ezért szívesebben tűnődöm a megoldásokon. Az pedig, hogy gond van-e velünk nagyon viszonylagos… amúgy szerintem gond van velünk. 😉 Még akkor is, ha nagyon sokan tökéletesen működtetik a látszat szerepeiket, kevesen vannak növekvő tudatosságuk birtokában. Megéléseim és felismeréseim mondatják velem, hogy egy megrekedt helyzetből, egy leült érzelmi állapotból, egy mélyrepülésből csak úgy lehet továbbhaladni, ha ránézünk, elismerjük, majd felismerjük a választható utakat, tennivalókat és felelősséget vállalva lépünk.

Kiért vállalunk felelősséget? Első körben magunkért, a szavainkért, tetteinkért, aztán mindenkiért, akivel kapcsolatosak a döntéseink. Ha pedig tiszta szívből úgy érezzük már, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk az ügy érdekében, akkor egyszerűen csak figyelünk és közben megéljük mindazt, ami történik.

Akármennyi ész érv szól mellette, hiába harapjuk át egymás torkát megkönnyebbülést keresve, a legújabb karóra illetve ridikül megvásárlása is csak pillanatokra ad eufóriát, ugyanígy valami ellen való tüntetés még több energiát ad annak a bárminek… Egészen egyszerűen látni kell, hogy növekszik a zűrzavar a világban, erősödnek a törésvonalak, keményednek a szívek, látszat frontok alakulnak háborúkká pillanatok alatt. Rendet nem tudunk tenni, csak alulról, belülről kezdve. Ez a rend simul egymásra, alkot egy tökéletes egységet. Amiben aztán van fekete vagy fehér, kicsi meg nagy, hideg és meleg, jó és rossz is. Egységben, a rend által megszülető harmóniában. Senki sem hülye, mindenki képes magának megmondani (ha kellene), hogy mennyire van rend belül a zsigereiben, lelkében, elméjében. Ahogy senki sem hülye, ha figyel, a verbális vagy nonverbális kommunikációból érzékeli, hogy a másikkal az van-e amit mond és mutat.

Valóban a túl sok kattogás veszélyes. Elismerem. 😀 Dolgozni fogok azon, hogy pont annyit kattogjak, amennyi jól esik nekem. Közben pedig drukkolok magunknak, hogy az a sok réteg, ami  bennünk van, ami jellemez vagy épp elfed bennünket, az valami fantasztikus harmóniát és rendet jelenthessen. Épp úgy, ahogy az Édesanyám elképesztő saját találmánya, a réteges. Van abban minden, ami eszébe jutott, mégis mindegyiknek helye van az egészben. Tökéletes.

réteges

Ahogy az ÉLET is az, ha meglátjuk a felelősségünket, hogy azok a rétegek, azok az alkotóelemek mi magunk vagyunk. Az alkotóelemek sosem egymás fényében lesznek pont jók, mindig önmagunkból indulva, önmagukban teljes egészek, és így alkotnak valami még magasabb szintű dolgot. Közösen.

Utópia? Lehet. Ezért van most a világban egyre nagyobb zűrzavar és háborgás. A jelen pillanatai arra várnak, hogy a belső rend megszülessen és stabilizálódjon. Minden képzeletbeli polcunkon lehet port törölni, minden kicsúszott fiókunkat lehet visszatologatni, minden szellőztetésre váró ablakunkat érdemes kinyitni, minden lejárt szavatosságút ki lehet dobni és minden illatos gyertyát fontos meggyújtani. Bent. Jelképesen és a szimbólumokon túl a valóságban is. Egyéniben indulunk. Ez egy ilyen sport. Majd összeadódik.

RÉTEGES:
összetevői: …… 😉

Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?