Egy gondolat mára
  • Ha bármit megadhatnék neked, olyan belső csendességet kapnál, hogy szíved mindig nyugodt és biztos maradna, bármi is történjék életedben. Pam Brown

Hogy jövök én ahhoz, hogy BLOGVERSENYT szervezzek?

Jogos a kérdés! Sehogy. Vagy inkább – miért ne?!? Minden jogom és képességem meg van hozzá, ráadásul az Égiek megáldottak egy nagy adag lelkesedéssel és kitartással. Ha még komolyabban szeretném alátámasztani, akkor azt mondom, hogy az elmúlt években lelkes bloggerként beneveztem pár versenyre, amely során olyan tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyek jogosan nem hagytak nyugodni, hogy ezt lehet jobban is csinálni.

Gondolatot szó követett, amit pedig tettek. Van nekem a Fruzsi barátnőm, aki olyan, mintha a kistestvérem lenne, önmagamat látom egy fiatalabb kiadásban. Kb. másfél éve az útjaink kereszteződtek, azóta számtalan témában lelkesítettük egymást, agyaltunk és dolgozunk együtt. Voltak alkotói válságaink, de igazi magasságokat is megjártunk már együtt.

Visszatérve a versenyre. Mindig mondogattam Fruzsinak, hogy egy profi blogverseny annyit adhatna szellemiségében a mi céljainkhoz, alapértékeinkhez, de sehol sem találom azt, amit keresek. Tavaly 18. lettem a Cafeblog szervezésében zajló Bloggerina versenyen, idén pedig 8. a HVG Goldenblog versenyén a pszichológia kategória közönségszavazásán. Mondhatni szép eredmények, mégis inkább hiányérzettel vagy inkább csalódással gondolok vissza az egészre. Fruzsi tulajdonosa a LélekBónusz Kft-nek. A LélekBónusz egy olyan gyűjtőoldal, amely azt vállalta fel, hogy tematizálva maga köré gyűjti azokat a cégeket és szolgáltatókat, akik a test-lélek-szellem jobb állapotát hivatottak segíteni szakmai tudásukkal, képességeikkel. Aztán itt az én oldalam, a Többvagy blog szintén azért kelt életre, hogy témáival inspiráljon, elgondolkodtasson és leginkább kimozdítson elakadásainkból.

Kitaláltuk a blogverseny küldetését, így már “csak” meg kellett alkotni az egészet:

A LélekBónusz és a Többvagy egy verseny keretében keresi azokat a blogokat, bloggereket, akik hasonló célokkal írnak, hogy mindannyian egy élhetőbb világban, jobb állapotban éljünk. – UGYANIS ELEGÜNK LETT A NEGATÍV HÍREKBŐL, ROMBOLÁSBÓL, ÉRTELMETLEN FÉLELEMKELTÉSBŐL, FELNAGYÍTOTT AGRESSZIÓBÓL ÉS TÁRSAIBÓL. 

Na milyen? Hozzáteszem elképesztő munka egy ilyen blogverseny, rengeteg éjszakát átbeszéltünk, millió emailt váltottunk, sokat telefonáltunk. Azt biztosan tudtam, hogy milyet nem akarok. Emlékszem a többi blogger kommentjeire, támogató hozzászólásaira, amelyet sem a Bloggerina, sem a Goldenblog nem tudott (vagy akart) figyelembe venni. Talán túl nagyok, talán más volt a cél, mégis biztosan tudtuk, hogy valami egészen mást szeretnénk megalkotni. Valami olyat, ami igazi érték. Emlékszem, hogy zavart, hogy nem volt korrekt a kommunikáció, nem derült ki, hogy kik nevezhetnek, nem volt értelemszerű a támogatás, a kizárás, a nyeremények sem voltak túl inspirálóak és pontosan az a cél, hogy a bloggereket és blogjaikat jobban megismerjük, be tudjunk mondjuk mutatkozni, felületet és (értő és gondolkodó) olvasókat kapjunk… na abból nem lett semmi.

bloggermix

Szóval az elmúlt hetekben egyre jobban pontosítottuk, hogy mit akarunk. Fruzsinak elképesztő kapcsolatrendszere van, de mint kiderült én is számíthatok sokakra. Meséltünk terveinkről a környezetünkben és napról-napra többen álltak mellénk, hoztak ajándékokat, adtak felajánlásokat, ajándékutalványokat. Aztán alkalmazást kellett venni, kialakítani, szabályzatot írni, sajtó anyagon dolgozni – nem mesélem el, hogy mennyi órát aludtam éjszakánként… Amikor összeraktuk az ajándékokat megdöbbenve néztünk egymásra, 900.000 Ft körül érkeztek ajándékok. Olyan elképesztően sokan segítettek, hogy kitaláltuk, nem csak a bloggereknek csinálunk nyereményeket, hanem az olvasóiknak is, akik kedvelik írásaikat és szavazataikkal támogatják majd bloggerüket.

Úgy érzem, hogy a maga nevében egyedülálló és különleges versenynek nézünk elébe. Végre nem sikkad el a cél, hogy az igazán lelkes és értéket teremtő bloggereket megmutassuk, felületet adjunk és így a bloggerek új és érdeklődő olvasókkal gazdagodjanak, ráadásul az olvasók is profitálhatnak, mert újabb és újabb blogokra lelhetnek, amelyeket érdemes lesz követni. Mi más lehet fontosabb egy blogger számára?! Biztos van, de most ez jutott leginkább eszembe. 🙂

LELKES logoKözben persze jött Peti, aki kreatív és grafikai érzéke meglehetősen jó, így mindaz, amit mi megálmodtunk, Ő formába öntött. Keze munkáját dicséri a blogverseny emblémája is és az összes innovatív látvány. A türelméről meg ne is beszéljünk… hiszen ketten Fruzsival leginkább egyszerre beszéltünk hozzá mindig. Ahogy lenni szokott, ha jó energiák vannak egy ügy körül, jött Dóri is a csapatba, aki PR-ban és sajtó ügyekben profi nagyon.

Egyetlen dolgot nem sikerült keresztülvinnünk, hiába szerettük volna. Megterveztük a bögrét is, úgy gondoltuk, hogy minden jelentkező kap egy bögrét automatikusan ajándékba, hogy emlékezzen versenyünkre. Én is reggelente a Cafeblog-os bögrémből kávézom és eszembe jut sokszor, hogy mekkora lendületet adott anno… Kerestünk szponzort, de sajnos senki sem akart támogatni, nekünk pedig elfogyott a pénzünk az összes többi dologra. Volt egy ötletünk, hogy 500 Ft nevezési díjat kérjünk, amiért minden blogger automatikusan kapna egy bögrét, de aztán elvetettük, mert túl bonyolultnak tűnt. (Titkon mondom, hogy még a szívem mélyén nem engedtem el az ötletet, ha az Égiek is úgy akarják, akkor megérkezik rá a megoldás!) Őszintén sajnálom, mert fontos része lett volna a versenynek, de összességében bízom benne, hogy minden más tökéletesen összeáll december 1-re, amikor útjára indul a verseny.

Ha már most kíváncsi vagy, bekukkanthatsz a színfalak mögé, ahova folyamatosan töltögetjük fel a híreket, de majd 2014. december 1-én indul a buli.

Na, mit szólsz? Jó lesz?

Drukkolok, gondolatban drukkolj kérlek Te is… ha pedig blogger vagy, mindenképp mutasd meg magad!

Hegedüs Erika
életvezetési tréner, coach

 

Comments

comments

Hogy jövök én ahhoz, hogy BLOGVERSENYT szervezzek? bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?