Egy gondolat mára
  • Rájöttem, hogy amikor elhiszem a gondolataimat, szenvedek, amikor viszont nem hiszem el őket, nem szenvedek, és ez igaz minden egyes emberi lényre. Byron Katie

Fókuszban a kisvállalkozások marketingje

Úgy indult, hogy eleinte észre sem vettem. 🙂

Első coaching üléseinken leginkább önbizalom és önértékelés témák kerültek az asztalra, de aztán egyre gyakrabban azon kaptam magam, hogy coaching témáink tematizáltakká váltak és marketing stratégiákon dolgoztunk, önmárka építésen vagy éppen kommunikációs akció terven. Egyáltalán nem bántam, mert azt vettem észre, hogy rám is átragadt ügyfeleim lelkesedése, magas energiaszinten rezegtünk mindketten, amitől nagyon magas kohéziós erő generálódott.

Bizonyára Te is voltál úgy, hogy ha valamit értettél, könnyen átláttad, azt hitted, hogy mindenki így van ezzel. Nekem is fel kellett ismernem, hogy mindannyian másban vagyunk jók, más területeken haladunk könnyedén és máshol jelentkeznek az elakadások. Szépen lassan megértettem, hogy milyen kellemesen karöltve létezhet a marketing kommunikációs ismereteim fejlett motiváló képességemmel.

Több nagyszerű szakember – SVT mester, családállító, videófilm készítő tanár, tréner, képzőművész – eljutott hozzám, hogy együtt dolgozzunk céljai elérésén. Beszélgetéseink során mindig átjárt az a jól ismert bizsergés – Istenem, milyen értékes emberek és mennyire nem tudják magukat megmutatni a Világnak! Kénytelen voltam belátni, hogy egy kisvállálkozó, egy egyéni útját kereső szakember képtelen egyforma intenzitással figyelni mindenre. Lavírozik a szakmai területei mellett a pénzügyi és könyvelési világban, szabályok és eljárások útvesztőiben és igazán pont a marketingre nem marad kreatív lelkesedése. Azt valahogy letudja. Jó esetben. Rossz esetben inkább átugorja.

Nos pedig maga a vállalkozás marketing kommunikációs stratégiájának felállítása egy igazán szép és építő coaching folyamattá válhat. Eredményesen lehet haladni alkalomról-alkalomra, hiszen valós lépéseket kell megtenni a köztes időben, élesben kell “gyakorlatozni” és a tapasztalatokból tovább építkezni. A coaching ülések során kulcskompetenciák felszínrehozatala segíthet, hogy szunnyadó képességek fejlesztve legyenek, nézőpont váltások alkalmával új öletek születhetnek és leginkább élővé és egyedivé teheti bárki saját vállalkozását, hivatását. Ami azért nem kicsi cél és nem kicsi eredmény!  Az együttgondolkodás, a felismert félelmek és hiedelmek, a kimondott kérdések és megfogalmazott válaszok olyan rejtett lehetőségeket is adhatnak, amelyek mérföldeket lendíthetnek az elakadásokon.

Ezért is szeretem ennyire a coaching eszközeit. Egy elszánt és változtatni kész ügyféllel akár hamvaiból is életre kelthető az a Főnix-madár. Ami azért igazán szívet melengető. Ugye?!

Hegedüs Erika

életvezetési tréner, coach

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?