Egy gondolat mára
  • Életünkben elérkeznek azok a pillanatok, amikor nyitottak vagyunk új információkra. Egészen addig, valami majd kiszúrja a szemünket, de mi mégsem vesszük észre. Andrew Matthews

Coach-marketing a trend

Nagyon érdekes elmozdulást figyeltem meg mostanában. 2007-ben jártam először coach képzésre, akkoriban még nem volt annyira elterjedt. Aztán 2 évvel később már közel 900 coach mondta magáról, hogy az… azóta fogalmam sincs, hogy mennyi az annyi.

A képzések eltérőek, de a legtöbb nagyon klassz, sokrétű és komoly módszertani eszközök átadásáról szól. Magában ez még persze kevés, hiszen folyamatosan nyitottan kell tovább… szemlélődni, érdemes olvasni, írni, összegződni, képződni és leginkább élesben “gyakorolni”.
Eleinte kevesen beszéltek arról, hogy nem biztos az azonnali főállás, coach-ként. Aztán egyre többen vállalták. Kezdetben csak egymás között, aztán már írásban, cikkek hozzászólásaiban, felmérések eredményeként visszatükrözve.
.
Aki figyel, az megtalálja a réseket. Mindennel így van ez.
Az elmúlt évben egy újabb iparág nőtte ki magát. (Marketing) tanácsadók coach-ok számára. Ma a harmadik hirdetés jött velem szembe, 50 vagy 100 ezerért, 1 nap alatt, 1 hét alatt stb. elmondják, hogy hogyan legyél sikeres, mi a titok.
A módszer persze ráhúzható az MLM-től kezdve az összes kisvállalkozásra is… hiszen ugyanaz a modell mindenkinél. Közben meg az van, hogy ugyanaz a modell mindenkinél… mármint nem csak a vállalkozást tekintve. Amit gondolunk magunkról, ahogy hozzáállunk az életünkhöz, amit gondolunk célként vagy épp mögöttes célként, amilyen elvárásaink vannak az életminőségünkkel kapcsolatban, ahogy figyelünk belső egyensúlyunkra, a részletekre, amilyen következetességgel kapcsoljuk egymáshoz a puzzle-darabokat, ahogy tápláljuk magunkat, amennyit mozgunk, ahogy ápoljuk emberi kapcsolatainkat, ahogy bánunk elménkkel… az mind tükröződik világunkban.
.
Szóval és tettel… ha mennek a kérdések mások felé, hogy miért nem változtatnak a munkakörülményeiken, miért nem hoznak ki többet emberi kapcsolataikból, hogyan tudnak elmozdulni A-ból B felé… AKKOR azok a fránya kérdések magunknak is jók, akik olykor elfelejtjük coacholni önmagunkat. Az önmárka építés egy rendkívül szép, de nagy odafigyelést és következetes hozzáállást igénylő út. Aki belevág, biztosan egyetlen percét sem fogja megbánni később.
.
Természetesen ettől függetlenül nem kell kikukázni ezeket a képzéseket, hiszen sok-sok tudás van azok mögött is, akik ilyen anyagokat állítanak össze a frissen alakult célcsoportjuk számára. Egészen egyszerűen csak mérlegelni kell. Ha az elméletet tudjuk a megtanult modelljeinkből, akkor célszerű lenne átfordítani önmagunk életére is, ráadásul letesztelni a gyakorlatban is.
.
Ha értjük és műveljük, akkor úgyis visszatükröződik majd. Nincs kétségem. Neked?
Ha pedig kiderül, hogy a coach-nak is kell coach, akár az önmárka-építéséhez, akkor bátran be lehet iratkozni 1-1 ilyen képzésre. Hitrendszertől függően működhet majd a választás.
 .
De… Előtte kérdezzük már meg magunktól, hogy egyenes gerinccel tudunk-e beleállni abba a kérdésbe, hogy
“Megtettem minden tőlem telhetőt az ügy érdekében?!”
.
Hegedüs Erika
.
kösziamegosztást

 

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?