Egy gondolat mára
  • Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is… Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásban. Ilyen az élet! Andrew Matthews

Belevágunk és megcsináljuk!

belevagunkNéhány éve hallottam Csernus dokitól, hogy mindenkinek olyan karácsonya lesz, amilyet egész évben csinál magának. Nincs min csodálkozni, napjaink egymásra épülnek, ahogyan tetteink, gondolataink is és következményeik is. Talán ezzel Te is egyet tudsz érteni. Gyors fejszámolás, eltelt az év háromnegyed része, lassan körvonalazódik, hogy milyen karácsonyt is remélhetünk. Ugye tudod, hogy ezt most átvitt értelemben emeltem ki, hiszen nem feltétlenül szeretnélek arra rávenni, hogy akkor most ezerrel gyúrjunk ez év azon három bizonyos napjára, aztán folytatódhat minden tovább, ahogy előtte olyan sokszor?! Nem.

Inkább megkérlek egy fejszámolásra. 30-40-50 körül járhatsz, ha hihetek a statisztikáimnak. Ami annyit jelent, hogy a WHO számításait használva egy kislány 80 évet, míg egy kisfiú 72,5 évet élhet itt Európában egy élete során a jelenlegi kondíciók között. Tehát az átlag 76 év. Ez a jelen. 912 hónap. Mennyi ment el belőle? Honnan indul a visszaszámolás? Talán 400-tól vagy 450-től? Lényegtelen, szerintem számold ki a saját adatodat, hogy szembesítsd magad vele. Jót tesz, meglátod! Hirtelen erősségeid közé kerül a hála, életszeretet, pillanatok öröme, értékes kapcsolatok, egészség megtartása, énidő és társai.

Miért gondolom, hogy képes vagy ÚJRATÖLTENI magadat? Azért, mert gondolkodó és érző lény vagy, aki napról-napra jobban érzi, hogy többről szól a lét, mint egyszerű húsként, látszólag gondolkodva (vagy inkább gondolkodtatva?) jövünk-megyünk, eszünk, iszunk, alszunk és közben ezzel-azzal elütjük az időnket. Nem kérdés! Ennél sokkal több van mögötte, hiszen ÉLNI, lélegezve, megélve, megtapasztalva, gazdagodva szeretne mindenki végigmenni azon az úton, ami miatt belevágott ebbe a létezésbe. Talán nem emlékszel rá, de nézz bele egy kisgyerek szemébe a környezetedben. Kíváncsian akar, örül, hisz, tapasztal, megél. Életképes csomag, ugye?!

Miért gondolom, hogy képes vagy ÚJRATÖLTENI magadat? Mert eldöntötted. Eldöntötted? Ha nem igazán, akkor köszönöm, hogy eddig olvastál, most nincs dolgunk együtt, gyere vissza később, ha van erőd és kitartásod, addig olvass mást, máshol.

..........

Szeretnék egy könyvet írni Veled közösen, az ÚJRATÖLTÉSÜNK könyvét. Benne vagy? Mindjárt megérted, hogy hogyan gondolom és miért tartom fontosnak.

Az elme úgy működik, hogy figyel, befogad, aktualizál, befolyásol és hagyja magát befolyásolni, meggyőz, eltérít, logika alapján irányít, elaltat, szenvedtet stb. stb. Impulzusok, hatások ezrei száguldanak felénk mindenhonnan percenként. Kőkeménynek kell(ene) lennünk, hogy a számunkra fontos csapásirányban maradjunk, nem is megy sokszor.

Miért próbállak rávenni erre a közös könyvírásra? A “teremtés” fázisai miatt: gondolat – szó – cselekedet

Amire gondolok, azt mondom és amiről beszélek, azt teszem. Ebben a virtuális világban nincs lehetőségünk arra, hogy egymásnak szavakkal mondjuk ki úgy, hogy mindenki hallja és értse, így marad az írás, az internet világa, hogy bárki számára elérhető legyen, értelmezhető legyen és inspiráljon, “úton tartson”.

Rólad szól a könyv, aki most épp babát vársz, talán a napokban kísérted utolsó útjára egy szerettedet, holnap új munkahelyre mész nagy izgalmak közepette, épp új szerelem vár a küszöbön, az új lakásod polcait rendezed, gyermeked jövőjén agyalsz, társad születésnapjára készülsz, barátaid hiánya fáj, egészséged visszaállítására fókuszálsz, egy fájdalmas válás romjait takarítod vagy épp csak nagyon furának tartod magadat és semmit sem értesz. Ezer történet, mégis sokkal-sokkal több közös van benne, mint gondolnánk. Egy ilyen könyv alkalmas lehet arra, hogy rácsodálkozzunk a világra, bennünk zakatoló kérdésekre, válaszokra. A Te felismerésed közelebb vihet az én felismerésem felé, nálad lehet egy láncszem, ami nekem sokat segíthet a saját puzzle kirakásomban és fordítva is így van.

A könyvünk itt érhető el: Belevágunk és megcsináljuk!

Hogyan kell elképzelni ezt a közös könyvírást?

Találj magadnak egy fedőnevet, ami alatt fut majd a “project”, a Te fejezeted. Lehet becenév, álnév,fogalom… bármi, hiszen úgysem tudják, hogy ki írja, ha nem akarod (a változás generálása a célunk, amit így is érzékelni fogsz!). Akár a célod legyen benne a címbe, akár a neved (pl. Zsuzsa akcióterve), bármi, ami Te vagy és olyan lehet, mint az óvodában a jelünk. Ez lesz a könyvünk egyedi és össze nem téveszthető címe. Mielőtt címet találsz ki, keress rá, hogy ne legyen pont olyan, mint, ami már van cím.

Könyvünk email címe, ahová várom a leírt gondolataidat: belevagunk.megcsinaljuk@gmail.com Vállalom, hogy leszek a könyvünk szerkesztője, minden elküldött anyagot beillesztek a blogunkba, amelyet bármikor javítok vagy kiegészítem, ha küldesz új anyagokat. Nem kell regényt írni, ha nem az erősséged, bár írhatsz azt is (terápiás céllal el sem tudjuk képzelni, hogy mennyit tud segíteni!), de néhány sor is megteszi elsőre.

Várok egy címet és a gondolataidat, tudod a “teremtés” fázisai miatt: gondolat – szó – cselekedet. Küldj mellé egy image fotót, ami illusztrálja írásodat. Akár lehet a saját fotód is, de egy hangulat vagy érzés képi kifejezése is nagyszerű lesz. Külön jó, ha jogtiszta képet küldesz, sajátot vagy ingyenes fotóbankból (pl. én ezt használom).

gondolatokRád bízom, hogyan és mit írsz… de ahhoz, hogy újratöltsük magunkat nemárt végigmenni a folyamaton.  Nézz rá az indulásra, mi lehetett a terv, amivel ide jöttél a Földre. Utazz vissza gondolatban pár sor erejéig, hogy milyen álmaid voltak gyermekként. Aztán írhatsz arról, hogy hova tartottál és hol jöttek a kanyarok, amelyeket értesz vagy sem, eltérítettek vagy jó irányban tartottak. Bátorítalak, hogy írd ki azt, ami fájt vagy még mindig fáj. Aztán szépen hagyjuk magunk mögött és írj pár sort arról, hogy mire jöttél rá, milyen változásokon mentél keresztül, mi segített, hol voltak építő kövek, kik hoztak fontos részleteket, hogy olyan legyél, aki most vagy. Tudatosan nézz rá és írd le, hogy miért vagy hálás, mire vagy büszke, mit tanultál meg, mitől gazdagodott a lelked, mit szeretnél még jobban csinálni. Keress csodákat az életedben, értékeld magadat, vedd számba a céljaidat és írj hozzá tervet, hogy mi kell hozzájuk. Miért kelsz fel naponta örömmel, milyen “ügyed” van, ami lelkesít, gondolkodtat, mi az az apróság, amellyel hozzájárulsz ahhoz, hogy ez a világ élhetőbb legyen. Hogyan vagy hatással a környezetedre, mivel inspirálod magadat és másokat. Mit veszel észre magadon, hogy másképp kellene tenni és mi az, amit valóban meg is teszel? Ha halogatsz, miért teszed? Hol folynak el az értékes óráid, amelyek az Életed fontos részei? Nézz tükörbe, fedezd fel szerethető részleteidet és gondold végig, hogy bármennyi fájdalmad vagy tapasztalásod ellenére cserélnél-e igazából mással, élnéd-e bárki más életét a sajátod helyett? Ha voltak elakadásaid és találtál számodra fontos részletet, ami másnál volt (akár könyv, akár előadás, segítő szakember, módszer, eszköz, film… bármi), akkor írd le, osszuk meg egymással, mert mindenki mestere mindenkinek, bizonyos dolgokban egymás előtt járunk, míg más dolgokban egymás után. Soha sem lehet tudni, hogy a történeted egy-egy részlete miben segíthet a másiknak.

A következő hetekben a facebook oldalamon is jönnek majd gondolatok, kérdések heti rendszerességgel az ÚJRATÖLTÉSSEL kapcsolatban, amivel csak annyi lesz a dolgod, hogy üres perceidben végiggondolod, értelmezed és mindazt beépíted, amire szükséged van. Ha kell újratervezel, változtatsz, rendet raksz, leteszel vagy felveszel szokásokat, emberi kapcsolatokat, tulajdonságokat. Megvizsgálsz hiedelmeket, megkérdőjelezed és megmutatod az elmédnek, hogy akár az ellenkezője is lehet igaz. Kérdésekben maradsz, mert a válaszok lezárnak. Tudatosítod értékeidet, felismered határaidat, gyarlóságaidat, számba veszed eddig elért eredményeidet, a megtapasztalásaid során tanultakat. Figyeled a tükröt, amit mások tartanak neked, hogy azonnal érzékeld, ha fáj valami, ha zavar, akkor hol is van neked még dolgod azzal a valamivel. Megtanulod élvezni mindazt, ami van, amit Te generáltál magad köré a saját gondolataid, rezgésed, energiád által. Ha lehetne jobb vagy más, akkor pedig egyszerűen változtatsz. Miért? Mert így döntöttél.

14821480_sNem kevesebbet ígérek, mint azt, hogy karácsonyra a legszebb ajándékot adod magadnak: ÖNMAGADAT, akinek kicsit sem kell szégyenkeznie, hogy milyen karácsonyt teremtett egész évben magának, mert pont olyan lesz, amilyen Te vagy, amilyen alapokat teremtettél, amilyen értékrendre építkeztél, amilyen fontossági sorrendet állítottál magad elé.

Ez egy terápia lesz. Gondolkodsz, figyelsz befelé a szíved felé és figyelsz kifelé a fejedből… A gondolataidat leírod… haladsz, változtatsz és változol… újragondolsz, kimondasz fontos megtapasztalásokat és a szerint kezdesz viselkedni, ahogy és amit beszélsz.

Küldd el az akciód első részét a könyvünk email címére, ami kijön most belőled (nézd meg az első bejegyzést, ha ötletadónak kell). Ha bármikor jönnek újabb felismerések, akkor küldd el és hozzáteszem az eredeti fejezetedhez. Ha igazán akarsz magadon dolgozni, akkor szép kerek történetté alakul karácsonyra a Te fejezeted, felismerésekkel és tanúbizonyságokkal.

Hinned kell magadban, hogy céllal jöttél erre a világra, értékes része vagy az Univerzumnak és ebben a 300-500 hónapban van lehetőséged, hogy minden csodát megélj, ami miatt idejöttél.

Ha egyetértesz ezzel, szívesen támogatod munkámat és terveimet, akkor várom a Te fejezetedet a közös könyvünkbe illetve örömmel veszem megosztásodat, hogy mások is tudjanak róla és csatlakozzanak.

Üljünk rá erre a virtuális kanapéra, ahol a saját magunk terápiáját indítjuk el magunkkal, Önmagunkért. Alkossunk valami igazán nagyot! A nagy dolgok sosem kívülről, felülről kezdődnek, mindig kicsiben, belülről indul és nőhet igazán nagyra. Minden részlet számít. Te hozzáteszed a sajátodat?

Újratöltés indul!

Hegedüs Erika

 

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?