Egy gondolat mára
  • Ha kincseket keresel, akkor figyelj a pillanatra – és a pillanatban lelhetsz rá a kincsre! Andrew Matthews

A Jelen-Létünk segít jelen lenni a létben

jelenletunk4

Anno azt tűztem ki célul magamnak, hogy a blogomban nem csak a saját gondolataimat, érzéseimet, tapasztalásaimat engedem időről-időre kibontakozni, hanem igyekezni fogok olyan Embereket is bemutatni, akikben több van, akik segítenek bárkiből többet kihozni, akik értékesek, értéket teremtenek, építenek, szépítenek.

Nyitott szívvel és szemmel járok a világban, hogy minél több értéket mutathassak meg blogom olvasóinak, amely remélhetőleg segít a nagy összerakós játékunkban, önmagunk megismerésében, építésében, hazugságaink lebontásában. Mai interjúm is ennek fényében készült, két értékes ember munkáját szeretném kicsit közelebbről bemutatni, közelebb hozni Őket, Hozzád.

A Jelen-Létünk két meghatározó személyre épül és így alkot egy kerek egészt. Kik is azok a tartó pillérek és hogyan jött létre a Jelen-Létünk?

jelenletunk2Ha hivatalosan szeretnénk bemutatkozni, akkor a Jelen-Létünk két alapítója: Ági és Petra. Elsősorban két barát, akik más más úton jutottak el ugyanoda, hogy egymást segítve, támogatva és kiegészítve megvalósítsák álmukat. Ami nem más, mint a Jelen-Létünk. Ha személyesebbé szeretnénk a bemutatkozást tenni, akkor beszélhetünk különbözőségeinkről és egyformaságunkról. Különbözik a természetünk, az életkorunk és például az átélt gyermekkorunk. Ebből következően az út, amelyen keresztül felnőtté váltunk és élettapasztalataink is nagyon különbözőek. Ami egyforma bennünk az a temperamentum, gondolkodásmód, pozitív hozzáállás, érzelem világ, az emberek felé való nyitottság és segíteni akarás. Hosszú évek óta a hétköznapjaink természetes része a meditáció, amelynek több formáját is kipróbáltuk és használjuk. Mindkettőnket kamaszkorunktól foglalkoztat az emberi psziché, azóta folyamatosan tanulunk a pszichológia és a spirituális gondolkodás különböző területeiről, rendszereiről. Az általunk használt vezetett meditációs forma ezen eszközök kombinációját használja: energetika, szimbólum-rendszerek, pszichológia és blokkoldás.

Mi volt a fő irány, amely eldöntötte, hogy fontos és értékes célt tűzzetek ki magatok elé?

Ha a kérdésed arra irányul, hogy mikor és miért döntöttünk úgy, hogy a segítői munkát választjuk és együtt fogunk dolgozni, akkor az a válaszunk, hogy egymást megismerve és a magánéletben minden területen segítve és egyetértve, rájöttünk, hogy nem csak az értékrendünk és a gondolkodásunk, hanem segítői szándékunk is összeköt bennünket. Mivel mindketten mást-mást, de több félét is tanultunk a spirituális rendszerek közül, úgy gondoltuk, hogy jól ki tudjuk egészíteni egymást a közös munkában is. Ekkor már tudatosan kerestük azt a módszert, amivel adhatunk, valamint tudásunkkal és személyiségünkkel egyedivé varázsolva használhatunk.

Mennyire kell tanulni a meditációt egy európai embernek? Azonnal tudja használni, beépíteni az életébe?

Több féle meditációs technika létezik, lelki beállítottságunktól, kulturális neveltetésünktől függ, hogy melyikhez vonzódunk. Vannak úgynevezett hagyományos meditációs technikák. Ezek célja kizárólag a tudat befolyásolása, a test kikapcsolása mellett. Az úgynevezett mozgásos meditációs módszer eszközként, segítőként használja a testet. Minden ilyen technika az elme lecsendesítéséről és a relaxációról szól. Ezekhez gyakorlat és tanulás szükséges. Ezek beépíthetők a mindennapokba, nagyon jó eszköz a hétköznapi stresszek oldására. Az általunk használt módszer merőben eltér ettől. A vezetett blokkoldó meditációk az önismeret eszközeként használhatóak. A meditációk alatt felismerések születnek és mivel tudatos szintre kerülnek, így elindul egy folyamat, és a blokkok/gátak – melyek akadályoznak egy teljes élet megélésben – feloldódnak.

jelenletunk3Milyen területekre fókuszáltok?

A 3 meditációból álló programjaink, témái életünk minden területét érintik. Főbb vonalak: bőség, párkapcsolat, önismeret, életfeladat, egészség, családi és egyéb kapcsolatok rendezése, férfi-női energiáink működtetése – nemi szerepeink megélése.
A 2 meditációból álló programjaink témái specifikusabbak, a fenti témáknak egy szűkebb, konkrétabb részére irányulnak. Például az önismereti meditációkon belül a „Fogadd el a külsőd” nem általános önelfogadásról szól.

Ki tudnátok emelni pár sikertörténetet, amelyet visszacsatolásként megkaptatok?

A visszajelzéseket, amiket kapunk és megoszthatóak, név nélkül a honlapunkon megtalálhatók. Számunkra a sikert, az jelenti, ha a résztvevők elégedetten távoznak és egy más témában újra eljönnek hozzánk.

jelenletunk1Mire számítson az, aki újoncként látogat el hozzátok?

Az attól függ, mit értesz újonc alatt. Arra gondolsz, hogy nálunk jár először, vagy arra, hogy még soha nem meditált?
Az általunk vezetett meditációkhoz nem szükséges „előképzettség”, hiszen a folyamaton mi vezetjük végig a résztvevőket. Így a nálunk megtapasztalható élmény egy kezdő számára is teljességében megélhető.

Meditációinkkal olyan belső utazásra hívjuk az önismeret útjára lépőket vagy már azon haladókat, mely alatt felismerések születnek és elindul egy minőségi változás az életükben. Igyekszünk olyan meghitt hangulatot teremteni, amelyben az ellazulás, az önmagunkra-figyelés és a lelki-szellemi munka megvalósulhat.

Vannak további, közeli vagy távoli terveitek?

Természetesen, elsősorban a saját tudásunk, ezáltal eszköztárunk szélesítése, a Jelen-Létünk meditációs témáinak bővítése.
Szeretnénk mindenkihez eljutni, akinek éppen mi tudunk segíteni. Terveink között szerepel, hogy vidéken is tartunk meditációkat.

Hol lehet Rólatok többet olvasni, megtalálni, kapcsolatba lépni?

A honlapunkon és a facebook oldalunkon.

 

Hegedüs Erika

Comments

comments

A Jelen-Létünk segít jelen lenni a létben bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?