Egy gondolat mára
  • Bármit csinálsz az életben, azt vagy profi szinten, vagy sehogy! De semmit ne csinálj csak úgy! Kemény Dénes

Valami új kezdete

Már egy ideje készül. Leginkább persze csak a háttérben, ahogy mindig is szokott. Voltak cetlik, feljegyzések, minták, elgondolások, vázlatok és persze nagy megtorpanások. Aztán az újabb lendület hozott pár ilyen-olyan blogot, FB rajongói oldalt és társait. Mégis valami hiányzott. Mindig is hiányzott. Bizonyára ismeritek, amikor csodaszép a nyaklánc, de egy láncszem eltűnt, így használhatatlan az egész. Egészen addig, amíg elő nem kerül a hiányzó láncszem, ami a helyére kerül és innentől összeáll a kép, kerek egész. Micsoda érzés, micsoda felismerés. Olyan igazi összekacsintás.

Persze maga az elmélet még kevés. 2007 óta folyamatosan bővítem a tudásom, ami a coaching témaköreit illeti. Leginkább Wiesner Edit mester coach-nak köszönhetem, aki a módszertani elemek naprakész információit fáradhatatlanul adja át évek óta, egészen napjainkig, hiszen időről-időre visszalátogatok, hogy új dolgokkal gazdagodjon a módszertani hátterem. A másik vonal a marketing kommunikáció, amely mögött jó pár oktatási intézmény mellett lassan 22 év multinacionális nagyvállalati környezete van, ahol elképesztően sokat tanulhattam mindenről, ami a kommunikációt jelenti egészen kicsitől a globális szintig. Az elméleten túl kellett a gyakorlat is persze. Dorothy rendkívül kreatív weboldal alkotó képessége, hiszen pontosan azt teremtette meg, amit általában tekervényes körmondatokkal próbáltam kérni. A Völgyzugoly Stúdió csodaszép grafikai munkái nélkül pedig csak egy tartalommal teli látványtalan valami lenne. De nem az lett. Én szeretem azt, amivé alakult.

A coaching és a marketing kommunikáció szépen lassan kezdett közelíteni, formálódni, összefonódni. Létrejött valami tisztán körvonalazható. Miután évekig a life coaching területén tevékenykedtem nem kevés tapasztalatot gyűjtöttem önértékelés, önbizalom építés, asszertivitás témakörökből illetve párkapcsolati problémák szövevényes útvesztőiről. Nem mondom, hogy telítődtem, hiszen ma is dolgozom ilyen témákon, de ügyfeleim hozott problémáin keresztül megtaláltam a saját utam. Mekkora szó ez! Ugye? 🙂

A coaching összes eszközét azért szeretném sorba állítani, hogy trénerként állhassak melletted, aki olyan céljaid elérésében segít, mint az önmárka építés, önmagad reális megalkotása és megmutatása, saját belső igényeid feltárása,  hivatásod elindítása, marketing kommunikációs stratégiád elkészítése, mini-üzleti modelled megalkotása és beindítása akár a magánéleted vagy épp vállalkozásod területén legyen is az. Na milyen csomag? Engem meglehetősen inspirál, tűzbe hoz, ami pontosan jó alap ahhoz, hogy olyan csapatot alkossunk, ahol belőled hozzuk ki az összes értéket, amely céljaid eléréséhez szükségesek.

Nincs reménytelen csapat. Miért? Magamat már jól ismerem, 20 év önismereti munka még nem elég, hogy teljesen kiismerjem magam, hiszen folyamatosan változunk, de alapnak azért jó lehet. Tehát ebben a csapatban én vagyok a tréner. Milyen? Legtöbbször lelkes és vidám. Máskor kíváncsi és érdeklődő. Jó párszor cinikus és kíméletlen. Olyan tréner, aki ha kell, kaméleon módra változik, hogy a csapat a legtöbbet hozza ki a helyzetből. A csapat, vagyis leginkább TE, meg persze én. Legtöbbször négyszemközt, máskor csoportban. Ennyi a recept. A többi menet közben alakul, mert az elmélet mindig csődöt mond, ha kizárja a változót, az embert. Én szeretem a változót, főleg ha az Te vagy, aki változik. És Te?

 

Hegedüs Erika

életvezetési tréner, coach

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?