Egy gondolat mára
  • Ahhoz, hogy az embereket szeresd, nem kell mindenkit megcsókolnod, aki az utadba akad. (…) Csak kevesebbet kell kritizálnod az embereket! Engedd meg nekik, hogy azt viseljenek, amit akarnak, úgy éljenek, ahogyan szeretnének, azok legyenek, akik lenni szeretnének! Andrew Matthews

Mint anno a fonóban…

együtt logoMindig is melengetette a szívem, ha hús-vér emberi találkozások, kapcsolódások, közösen megélt hétköznapokból varázsolt ünnepek tették teljessé az életet azok számára, akiknek ez fontos. Ma már ezer lehetőségünk van, hogy éljünk vagy túléljünk. Akár tetszőlegesen barangolhatunk jövőből a múltba és vissza, keverve a retrot extrém modern dolgokkal. Mivel egy változó világ részesei vagyunk, akkor leszünk életképesek, ha készek vagyunk a változásra. Igen. Viszont senki sem tiltja meg, hogy visszanyúljunk a régen jól működő, támogató és építő lehetőségekhez.  Ilyen volt anno a fonó…

Vannak emlékeid erről a dologról?
Magyarországon nagyon nagy hagyományai voltak e a társasági eseménynek. Azt hiszem, hogy tökéletesen volt kitalálva. Néprajzi leírások szerint kötelező volt járni, ami nekem nem annyira szimpatikus, viszont minden más nagyon-nagyon. Nem csak nők találkoztak és hónapokon keresztül fonták a fonni-valót, hanem rendszeresen agyaltak azon, hogy tudnák a férfiakat is bevonni. Talán a mai internetes társkeresés elődje lehetett, legények is jártak szép számmal, sőt közös játékokat, vidám vetélkedőket szerveztek maguknak. Amellett, hogy fontak, sokat énekeltek, beszélgettek, együtt voltak. A fókusz nem igazán változott, központban volt a szerelem, a jövő megjóslása, örömök, titkok, álmok. Egyetemes témák ezek. A fűtéshez a fát, a világításhoz a petróleumot és az ételt is maguk “dobták össze”. Igazi közösséget formáló, kapcsolódásokat építő “intézmény” volt.

Ma már számtalan módja van a modern-fonónak, a okostelefonra telepített társkeresőtől, a rapid-randikon keresztül a haveri alapon szervezett bulikig, kirándulásokig. Színes a paletta, bárki talál lehetőséget, ha keres és nyitott.

Számomra a fonó beszélgetős, megoldást kereső, együtt töltekező vonulata az, ami miatt szeretném visszacsempészni az életünkbe.

Ahhoz, hogy együtt tudjunk lenni érdemben, igazán tudjunk figyelni egymásra, legyen értelme, értéke nem tudunk sokan lenni. Ez most nem is arról szól. Minden alkalommal három vendéget látok szeretettel az irodámba, a Többvagy Házban.

Együtt leszünk néhány órát, beszélgetünk. Illatos kávé vagy tea és sütemények, gyümölcsök nassolása mellett egy-egy téma mentén beszélgetünk. Én a moderátor szerepét vállalom, coaching kérdésekkel igyekszem támogató hátteret biztosítani, amellett, hogy saját érzéseimmel, élményeimmel is belefolyok a társalgásba.

Minden alkalommal van kijelölt téma, amolyan vezérfonál, de nem lesz világvége, ha elkanyarodunk és más területeket is érintünk. Van már rutinom abban, hogy egyensúlyt megtartva visszatereljem magunkat a választott csapásirányra. Jó lesz, jó szokott lenni.

Készülök tesztekkel, felmérőkkel, leírásokkal, asszociációs kártyákkal és egyéb coaching eszközzel, ami hatékonyan támogatja a közös és egyéni, párhuzamos munkát.

nok-mostKövetkező időpont:
2016. november 11. péntek
18.00 órától 21.00 óráig

Helyszín:
Többvagy Ház,
XI. kerület, Budapest, Bartók Béla út

Következő téma:
Befelé figyelés értelme és értéke,
Én-idő szükségszerűsége, egyéni megoldások megkeresése

Létszám: 3 fő + én

Részvételi díj: 6.000 Ft *

A helyszínt, meleget, fényt, korlátlan teát, kávét, üdítőt, sütit, gyümölcsöt én hozom. Te pedig hozod magad, a nyitottságod, érzéseid, gondolataid.

Jelentkezés és minden további részlet egyeztetése: era@tobbvagy.hu

Szeretettel várlak!

Hegedüs Erika
életvezetési tréner

 

* Elköteleződésed érdekében előre utalással lehet helyet foglalni. Ha mégsem tudsz eljönni, akkor a részvételi díj felét felhasználhatod egy következő alkalommal.

 

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?