Egy gondolat mára
  • Úgy tűnhet, hogy mások állnak boldogságunk útjában. Valójában mi állunk ott, mert mi választjuk meg, hogy hogyan viszonyulunk az emberekhez. Andrew Matthews

Kapcsolódások

lebegAmikor azzal foglalkozol, amivel nincs dolgod, akkor nem marad figyelmed, hogy azzal foglalkozz, amivel dolgod van.

Amíg nem foglalkozol azzal, amivel dolgod van, addig olyan dolgok történnek körülötted, amelyhez semmi közöd.

Amíg olyan dolgok történnek körülötted, amihez semmi közöd, jól mutatja, hogy nem foglalkozol a saját dolgaiddal, így mások dolgai között találod magadat, amelytől jogosan érzed a feszültséget, hiszen ügyesen maguk alá temetnek. 

Amíg feszült vagy, addig nagyon jól mutatja, hogy nem találod önmagadat és mindenki más “kezét fogod”, ahelyett, hogy végre megragadnád a sajátodat.

Amíg ezt nem érted meg, addig hagyod, hogy mások frusztrációja, feszültsége, szemete, vádaskodása, kibillentsége szétszaggassa stabilitásodat, belső egységedet. Bármilyen hihetetlen, onnan tudod, hogy dolgod van valahol, hogy nincs benned harag, düh, agresszió, egyszerűen csak teszed a dolgodat, mert nincs kétséged. Szavak helyett tettekkel. Nincs okoskodás fb-on keresztül, “valakinek kellene” szöveg fröcskölése, lázítás, energia-vámpírkodás, meggondolatlan félelembe taszítás. Valódi tettek vannak. Minden más egyéb néphülyítés, feszültségkeltés, alattomos rombolása másoknak. Akkor is, ha nem tudsz erről tudatosan. Nem ment fel a felelősség alól. Max. nevezheted magadat naivnak, butának, tudatlannak, jó szándékúnak… bárminek, ami tetszik, lehet címkézni. Attól még az, ami. Illegális határátlépés.

Kapcsolódni úgy lehet másokhoz igazán, ha hasonló vagyok vele. Mit szeretnél, kik kapcsolódjanak hozzád? Olyanok, akik nem a saját dolgaikkal foglalkoznak?

A világ elképesztő illúziókra épül, éles szemmel és szívvel kell figyelni, hogy az a bizonyos kapcsolódás hol zajlik: a felszínen, vagy mélyen, igazán. A Te szemed/szíved jól figyel? A legfontosabbal, magaddal már kapcsolódtál?

Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?