Egy gondolat mára
  • Ha kincseket keresel, akkor figyelj a pillanatra – és a pillanatban lelhetsz rá a kincsre! Andrew Matthews

Hogy jön egy lufi a Flow élményhez?

Egyszerűen. 🙂

Csíkszentmihályi Mihály valamennyi írásában annyira tökéletesen megfogalmazza a lényeget. Újra és újra rácsodálkozom, hogy milyen egyszerű és milyen nagyszerű. Benne vagyunk a jelenben, megéljük a pillanatot és még élvezettel is tölt el. A személyes boldogság. Hát ez elképesztően felemelő tud lenni!

Szeretnék egy röpke történetet megosztani Veletek, hogy szemléltessem, milyen könnyen megteremthetjük saját életünkben azt a bizonyos flow-élményt*… * A Flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, teljesen átadja magát a folyamatnak, és ebben örömét leli. forrás: Wikipédia

*

Délután bevásárolni indultam. A bejárat előtt egy színes bohócjelmez mögé rejtett fiatalember ácsorgott, bőszen lufikat fújt, amelyekből csodaszép virágokat varázsolt pillanatok alatt. Amikor mellé léptem, rám mosolygott.

– Szeretnék egy virágot adni neked.

– Nekem? – kérdeztem, meglepve.

– Igen, megérdemled, nem?! – kérdezte széles mosollyal.

– Megérdemlem – nevettem el magam és sejtettem, hogy itt másról is lesz szó.

Átadta a virágot, majd elmesélte, hogy ezzel is igyekszik kiegészíteni a főiskolai tanulmányaihoz szükséges keretét. Nem voltak rossz érzéseim, az “ajándék” virágomért adtam pénzt, de egyetlen pillanatra sem gondoltam túl a történetet.

Nem jutottam messzire, mert a 2. bejárat a gyógyszertár volt, ahova betértem. Kezemben a virággal elrebegtem, hogy mit is szeretnék, de mosolyogva figyeltem a pult mögött ülő hölgy tekintetét – le sem vette a lufiról. Még nem jutottunk vissza a ragtapaszomhoz, amikor arról beszélgettünk, hogy hol lehet ilyen szép virágot venni.

– Tetszik? – kérdeztem és gondolkodás nélkül átnyújtottam a pult fölött.

– Igen, nagyon tetszik. – válaszolta a hölgy és elképedve a virágért nyúlt.

– Akkor jó, ezek szerint jó helyre kerül a virág. – mosolyogtam. Most szívből. Piszok jól esett. Flow. Hát igen, ha ilyen pillanatokat teremtünk magunknak, az nagyon erős rezgésemelést okoz és elképesztően mosolygóssá varázsolja puszta lényünket… és ami külön jó benne, hogy erre reagálnak mások, így hirtelen a Világ napos oldalára kerülünk. Ami azért nem mindegy!

Te szoktál ilyen pillanatokat teremteni önmagadnak? Ugye milyen egyszerű és nagyszerű módszer!?

Járjatok nyitott szívvel és szemmel, hogy sok ilyen pillanattal csempésszünk varázslatot mások  és persze a magunk életébe.

 

Hegedüs Erika

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?