Egy gondolat mára
  • A fejlődés első törvénye a rend. Ahhoz, hogy valami fejlődjön, rendszerre van szüksége. Andrew Matthews

BMB – az meg micsoda?

emlékezzünk a jó pillanatokraA mai téma leginkább az Y vagy Z generációsnak fog tetszeni, de amióta teret hódítanak az okostelefonok és könnyedén fényképezhetünk, szerintem sokan, 40-plusszosként is találhatunk benne motivációt.

BMB. Ez egy rövidítés. Annyit jelent, hogy “Best Moments Book” vagy épp “Best Memories Book”. Talán most a legaktuálisabb a dolog, hogy beszéljünk róla…. Aki már valaha próbálta az most valószínűleg meg tud erősíteni. Az elme elég furán működik, hajlamos felülírni fontos és szép élményeket, ha valamivel igazolni látja korábbi, merev, betokosodott régi, rossz mintáit. 1 év múlva elképesztően hálásak leszünk érte, így év elején kell belevágni.

Hogyan? Amikor még friss az elmúlt hét vagy max. 2 hét emléke, akkor egészen egyszerűen végig kell gondolni, hogy mi történt a héten. Mindannyiunkkal ezer apró vagy még apróbb élmény történik, amely kellő távolságból visszatekintve nagyon jó érzéseket tud generálni. Egyrészt hála önti el a szívünket, másrészt mosoly, derű, könnycsepp, melegség. Fiziológiai változásokat képes generálni a szervezetünkben, tehát nem csak a léleknek jó, de a test is regenerálódik. Ez az állapot erőteljesen képes megláttatni azt az életet, amit élünk, ami éppen annyira csodás, amennyire kinyitjuk rá a szemünket és a szívünket. Meg fogod látni, hogy ha belevágsz és elköteleződsz mellette, hogy végigcsinálod, akkor rá fogsz jönni, hogy az adott héten számtalan “legjobb pillanat” volt és nem is olyan könnyű választani.

Három verziója van.

békanaplóElső esetben egy sima, egyszerű minimum 52 oldalas üres füzet kell hozzá. Igényesebbek valami csodát választhatnak a papírboltban, mert a végére valami elképesztő energiákkal átszőtt különleges “generátort” fog a kezében tartani a tulajdonosa. Ha nem így lesz, keress meg jövő januárban és kifizetem a füzet árát!
Minden hét elején végignézed az elmúlt heted emlékeit, telefonod, fényképeződ rejtett kincseit és egyetlen fotót kiválasztasz. Kinyomtatod, akár fotópapírra vagy sima printerrel és beragasztod a füzet aktuális oldalára.
mobilképekMásodik verzió ugyanez, de nincs nyomtatás, a telefonodban létrehozott könyvtárban gyűjtögetheted a fotókat, ha digitális-fun vagy.
üvegcetlikHarmadik esetben egy papírcetlire írod az emléket néhány sorban. A lehető legképiesebben, hogy 1 év múlva is simán vissza tudd idézni. Ebben a verzióban is mehet a fotó-nyomtatás, de akkor nem lesz időrendben az események sora, olyan lesz, mintha egy finom bonbont nyitogatnál és véletlenszerűen hozhatod vissza az 52 legjobb pillanatodat.

Nos? Mit szólsz hozzá? Érdekel a téma? Szívesen csodálkoznál rá jövő januárban, hogy mennyire értékes életet élsz, mennyi csoda vesz körül, amelyért piszok jó a hála állapotában lebegni? Melyik típus vagy?

Az élet szép! Mondtam már?

Hegedüs Erika

kösziamegosztást

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?