Egy gondolat mára
  • Hagyj fel az állandó önmarcangolással! Sutba a tökéletességgel, a javulást célozd meg! Bocsásd meg saját tökéletlenségedet és automatikusan másoknak is meg fogsz bocsátani. Mások azt tükrözik vissza nekünk, amilyenek mi vagyunk. Andrew Matthews

Betegség mögött a lélek üzenete

Ülsz a kórház vagy rendelő folyosóján. Hosszabb vagy rövidebb vizsgálatsorozat után végre megszületett a diagnózis. Nagy valószínűséggel állítható, hogy ez vagy az a betegséged. Kavarognak a gondolatok fejedben, érzelmi hullámzásba kezdesz, sírsz vagy épp dühös leszel, esetleg megijedsz vagy elkeseredsz. A miért pont én kezdetű kérdések törnek ki belőled. Legtöbbször a tehetetlenség pillanatait éled meg, aztán felállsz és elindulsz egyedül vagy kísérőddel – aki osztozni próbál érzéseidben. És innentől elindul a “harc” a betegség eltüntetése érdekében… ahány ember, annyi módszer, annyi fajta hozzáállással, technikával. Meggyőződésem, hogy nincs jó vagy rossz megközelítés, módszer. Esetek vannak, amelyekre vannak gyógymódok akár a nyugati, akár a keleti orvoslás mellett foglalunk állást. Párhuzamosan is tehetünk magunkért mindkét irányzat képviselőivel együttműködve – nyitottságunk függvényében. A test gyógyításának megkezdésekor van egy fontos “egyéb” vonal is: megérteni, hogy ott lapul lelkünk üzenete a testi betegség mögött.

Az üzenet lényege nagyon egyszerű: a harmónia megszűnt a lelkünkben. Amint megismerjük és értelmezzük a tüneteket illetve azok lelki hátterét, elindulhatunk az úton, hogy tudatunk segítségével visszaállítsuk a szükséges harmóniát, újra egyensúlyba kerüljön minden, amely egészségünk alappillére. Sokszor nagyon hosszú idő alatt “gyártjuk le” saját betegségünket, amelynek akár jó ideig semmi jelét sem észleljük. A betegség eltüntetéséhez legalább annyi idő kell, mint a megteremtéséhez, éppen ezért a türelem és következetesség fontos tulajdonságunkká válhat. Bármilyen betegség és tünete komoly kihívás elé állít bennünket és a környezetünket. Testünk egy tükör, amely a bennünk zajló folyamatokat tükrözi. Más és más tanulási folyamatot ad a különböző terheket hozó betegség, attól függően, hogy milyen szintű a nyitottságunk, vágyunk a megértésre. Lényeg az, hogy ne veszítsünk időt azzal, hogy kialakítjuk betegségtudatunkat, hiszen ezzel pont a gyógyulás elé állunk, inkább egy önismereti munkával törekedjünk elfogadni az új helyzetet és hozzuk rendbe elakadásunkat.

Betegségem megélése:

…………….

A tudatunk ráállhat arra az útra, hogy értelmezni akarja a jeleket, amelyeket meg is ért, lefordítja saját magára, beépíti, változtat és egy új megközelítéssel éli tovább életét gyógyult testben a harmóniába került lélekkel. Számtalan játszma, útkereszteződés és kanyar kíséri ezt a felfedező utazást, de a betegség – mint minden sorcsapás – egy nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy megtanuljuk értékelni azt a csodát, amit a saját életünk jelent. Számtalan módon kérhetünk segítséget, de helyettünk senki más nem oldhatja meg a feladatokat, hiszen mi teremtettük meg a betegséget illetve annak okát, és csak mi magunk tudunk ezen változtatni.

Tudatunk folyamatosan teremt, mi alkotjuk meg a valóságunkat, pontosan olyan életet élünk, amilyet megengedünk magunknak… ezért ne csüggedjünk, ha a lelkünk nem hagyja szó nélkül tévelygésünket és változtatásra próbál rávenni. Önmagunkért történik minden, ha meghalljuk és megértjük az üzenetet, akkor egy semmihez sem hasonlítható átrendeződés következhet be, mert megértjük, hogy a betegség is csak egy állomás: út az egészséghez, a teljességhez!

Kezdjük is értelmezni az üzeneteket…

Hegedüs Erika

Comments

comments

Betegség mögött a lélek üzenete bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?