Egy gondolat mára
  • Kevés, hogy önmagában csak álmaink legyenek, ha nincs jövőképünk, ha nem tűzünk ki konkrét köztes állomásokat, és ha nem tervezzük meg az odavezető utat, akkor csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutunk el a célig. Tervezés nélkül nem jutnánk el sehova. Kemény Dénes

Betegség mögött a lélek üzenete

Ülsz a kórház vagy rendelő folyosóján. Hosszabb vagy rövidebb vizsgálatsorozat után végre megszületett a diagnózis. Nagy valószínűséggel állítható, hogy ez vagy az a betegséged. Kavarognak a gondolatok fejedben, érzelmi hullámzásba kezdesz, sírsz vagy épp dühös leszel, esetleg megijedsz vagy elkeseredsz. A miért pont én kezdetű kérdések törnek ki belőled. Legtöbbször a tehetetlenség pillanatait éled meg, aztán felállsz és elindulsz egyedül vagy kísérőddel – aki osztozni próbál érzéseidben. És innentől elindul a “harc” a betegség eltüntetése érdekében… ahány ember, annyi módszer, annyi fajta hozzáállással, technikával. Meggyőződésem, hogy nincs jó vagy rossz megközelítés, módszer. Esetek vannak, amelyekre vannak gyógymódok akár a nyugati, akár a keleti orvoslás mellett foglalunk állást. Párhuzamosan is tehetünk magunkért mindkét irányzat képviselőivel együttműködve – nyitottságunk függvényében. A test gyógyításának megkezdésekor van egy fontos “egyéb” vonal is: megérteni, hogy ott lapul lelkünk üzenete a testi betegség mögött.

Az üzenet lényege nagyon egyszerű: a harmónia megszűnt a lelkünkben. Amint megismerjük és értelmezzük a tüneteket illetve azok lelki hátterét, elindulhatunk az úton, hogy tudatunk segítségével visszaállítsuk a szükséges harmóniát, újra egyensúlyba kerüljön minden, amely egészségünk alappillére. Sokszor nagyon hosszú idő alatt “gyártjuk le” saját betegségünket, amelynek akár jó ideig semmi jelét sem észleljük. A betegség eltüntetéséhez legalább annyi idő kell, mint a megteremtéséhez, éppen ezért a türelem és következetesség fontos tulajdonságunkká válhat. Bármilyen betegség és tünete komoly kihívás elé állít bennünket és a környezetünket. Testünk egy tükör, amely a bennünk zajló folyamatokat tükrözi. Más és más tanulási folyamatot ad a különböző terheket hozó betegség, attól függően, hogy milyen szintű a nyitottságunk, vágyunk a megértésre. Lényeg az, hogy ne veszítsünk időt azzal, hogy kialakítjuk betegségtudatunkat, hiszen ezzel pont a gyógyulás elé állunk, inkább egy önismereti munkával törekedjünk elfogadni az új helyzetet és hozzuk rendbe elakadásunkat.

Betegségem megélése:

…………….

A tudatunk ráállhat arra az útra, hogy értelmezni akarja a jeleket, amelyeket meg is ért, lefordítja saját magára, beépíti, változtat és egy új megközelítéssel éli tovább életét gyógyult testben a harmóniába került lélekkel. Számtalan játszma, útkereszteződés és kanyar kíséri ezt a felfedező utazást, de a betegség – mint minden sorcsapás – egy nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy megtanuljuk értékelni azt a csodát, amit a saját életünk jelent. Számtalan módon kérhetünk segítséget, de helyettünk senki más nem oldhatja meg a feladatokat, hiszen mi teremtettük meg a betegséget illetve annak okát, és csak mi magunk tudunk ezen változtatni.

Tudatunk folyamatosan teremt, mi alkotjuk meg a valóságunkat, pontosan olyan életet élünk, amilyet megengedünk magunknak… ezért ne csüggedjünk, ha a lelkünk nem hagyja szó nélkül tévelygésünket és változtatásra próbál rávenni. Önmagunkért történik minden, ha meghalljuk és megértjük az üzenetet, akkor egy semmihez sem hasonlítható átrendeződés következhet be, mert megértjük, hogy a betegség is csak egy állomás: út az egészséghez, a teljességhez!

Kezdjük is értelmezni az üzeneteket…

Hegedüs Erika

Comments

comments

Betegség mögött a lélek üzenete bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?