Egy gondolat mára
  • Döbbenetes, hogy annyi kudarc után még mindig kint keressük azt, amit csak belül találhatunk meg. Azt hisszük, hogy nem találtuk meg még azt az utat, amelyik a mienk, és keresünk tovább – kívül. Az út bennünk van. Biegelbauer Pál

Az Újhold támogató energiái


újholdHolnap Újhold lesz. Több ok miatt is előre szólók…

Számtalan egybeesés, látszólagos véletlenek sora, amelyek különleges energiákkal töltik meg a karácsony körüli időszakot. Egyrészt az év “legsötétebb” napjait éltük, mától itt a téli napforduló, hosszabbodnak a nappalok, másrészt egyből a következő nap itt az Újhold, sőt az azt követő napon, december 23-án Szaturnusz átlép a Skorpióból Nyilas csillagjegybe.

Hűha. Bizony, hűha. 🙂

A Szaturnuszról, mint a Karma bolygójáról nem akarok túl sokat írni, bár végigcsináltam Ricsi kezdő és középhaladó asztrológiai és önismereti tanfolyamát (amiből szerintem számomra a önismereti vonal volt a legfontosabb), mégis úgy gondolom, hogy mások nálam sokkal-sokkal jobban értik és írják, így javaslom oldalaik követését, pl. zöldkör blog, vagy Reni írásai. Asztrozófiai megközelítésből pedig Anikó vagy Anna írásai a legmeghatározóbbak számomra. Legyen elég annyi csak, hogy majdnem 2,5 év lezárulása után valami más indul el az életünkben, ami nem feltétlenül lesz jó vagy rossz, inkább más, karmikus feladataink lezárása zajlik, ami sok illúzió elvesztésével, átmeneti “vetítéssel” és önbecsapással is járhat… de talán beérik a gyümölcse annak, ha kellő önismereti munkával stabilizálódik az a belső ÉN, amit a külvilág szeszélyei vagy bohóckodó show-műsora nem igazán tud már megingatni.

forrás: alphacoders.com

forrás: alphacoders.com

Lehet, hogy most sok dolog bizonytalannak tűnik, nem érezzük a súlyát vagy épp túl nehéznek érezzük, mindent megkérdőjelezünk, alapjaiban változik céljainkról alkotott véleményünk és borul fel fontossági sorrendünk. Elképzelhető, hogy sokkal több ember borul ki vagy éli meg az ürességet, mert a céltalanság telepedik rá átmenetileg. Igen, lehet, hogy nő a belső feszültség, szétfeszít az ellenállás, szinte már bármivel szemben… lehet. Sőt, az is lehet, hogy a karácsony nem feltétlenül hozzá ez az Adventi várakozásban elindított békét és harmóniát, amit annyira szeretnénk és beigazolódik, hogy semmilyen tárggyal, meglepetéssel nem lehet betölteni a lelkünk mélyén tátongó űrt. Lehet. De az is lehet, hogy meglátjuk az alagútban a fényt és az éppen elég lesz ahhoz, hogy az elvárásainkat letegyük, elcsendesedjünk, felismerjük, hogy a kevesebb TÖBB, hogy megéljük azokat a kicsi pillanatokat, amelyek valójában az ÉLET örömei és egészen egyszerűen ott legyünk, ahol vagyunk. Nem rohanva előre és nem dagonyázva a múltban. Megtisztelve magunkat és a másikat azzal, hogy abban az időben, amit mi most értelmezni tudunk VAGYUNK egymásnak.

Téli napforduló, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, ekkor az év legrövidebb nappalát illetve a leghosszabb éjszakáját adja. – olvasom a Wikipédián.

A holdfázisok újholddal kezdődnek, ekkor a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el és pontosan a túloldalát világítja meg a Nap. Az „új” holdat nem látjuk, mert szorosan a Nap közelében van, és a napfényes ég lehetetlenné teszi az észlelését.

“A Hold és a Nap gravitációs ereje egymást erősíti, a Hold és a Nap gravitációs vonzása összeadódik, így erősebben vonzódik minden Földön lévő dolog a Hold felé. Ilyenkor érdemes építő jellegű termékenységgel, sikerrel, védelemmel, szeretettel, egészséggel kapcsolatos munkát végeznie, mert ilyenkor a leghatásosabbak. Ezt konstruktív mágiának nevezzük. Egészség szempontjából, ahogyan növekszik a Hold, úgy csökken az operációknak, sebek gyógyulásainak, sikereinek esélye. Az újhold után a hold egy része a nap felé fordult, és a növő hold megkezdi erőteljes működését. Újhold esetén érdemes a testünkre irányítani a legnagyobb figyelmet. Az újholdkor levágott köröm is lassabban nő. Salaktalanítani is ilyenkor a legcélszerűbb, mert a test méregtelenítési készsége ilyenkor működik a leghatékonyabban.
A rossz szokásainkról is ebben az időszakban a legkönnyebb leszokni. Fogyókúrát érdemes ilyenkor kezdeni, mert könnyebben le tudunk mondani az evésről.” (forrás: www.telihold.hu)

Közhelyesen hangzik, de tényleg így van: minden kezdetre legjobb az Újhold.

Az Újhold új dolgokat hozhat az életünkbe, valamit növel, új történések kezdetét is rejti magában. Elképesztő energiákat kaphatunk, hogy valóban elindítsuk a számunkra fontos változásokat. Hogy is állunk a terveinkkel? Újholdkor érdemes még intenzívebben befelé figyelni, számba venni a vágyott célt, mivel a következő napokban sokkal több támogatást, erőt, lehetőséget kapunk, mint általában. Ahogy a képen látszik, a növekvő hold időszaka (a következő két hét) segít a valódi tervezésben és az igazi kivitelezésben.

Nézzük a mágia oldaláról kicsit…
Rossz szokások elengedése: Aki nyitott erre, most kell a listát írni a rossz szokásokról, hiedelmekről, rögzülésekről, amelyeket szeretnénk elengedni. Ha kész a lista, akkor egy biztonságos helyen meggyújtjuk a listát, ezzel szimbolikusan is útjára engedjük őket… A most zajló bolygómozgások úgyis azt támogatják, hogy figyeljünk, befelé, minimálisan kifelé, tapasztaljunk, rakjunk rendet a múltunkban, jelenünkben illetve valóságosan is a környezetünkben. Minden azt segíti, hogy végre felismerjük a káoszt és köszönjük, de ne kérjünk belőle…

Gyertyamágia Újholdkor: célszerű új gyertyát használni, ami zöld, leginkább világoszöld színű. Fogunk egy üres lapot, ha van zöld tollunk, akkor azzal összeírjuk, hogy miben szeretnénk változtatni, mire vagyunk készek, amit megújítunk az életünkben. Hogyan csináljuk? Jelen időben fogalmazva, ami talán még csak kívánság az adott pillanatban… mégis úgy kell fogalmazni, mintha már ott lenne, már velünk lenne, már átélnénk. Csendesen jegyzem meg, hogy amit TÉNYLEG át tudunk élni, el merünk hinni, meg tudunk magunknak engedni. Ez nem mindig szokott tiszta lenni és leginkább csak a csalódás marad a végére. Miért? Mert ahogy gyakorta kimondjuk, leírjuk, azonnal megkérdőjelezzük, pl. a mi lesz ha nem… továbbgondolt kérdéssel máris semmissé tesszük.

Több helyen olvastam, hogy ha a pénzzel, mint energiával sokaknak gondja van, akkor leginkább Újholdkor lehet ezen dolgozni. Miután meggyújtottuk a zöld gyertyánkat, fogjunk a kezünkbe egy pénzérmét, gondolatban áldjuk meg, képzeletben tisztítsuk meg. Mondhatunk hozzá áldást is, akár hangosan is, hogy hozzon olyan bőséget az életünkbe, mint amire igazából épp szükségünk van. Ahogy ott tartjuk kezünkben a pénzt, érezzük, hogy beindul az áramlás: én tudok adni, mások felé fordulni és mindez többszörösen visszaáramlik felém…. Úgy tervezzük a gyertyamágiát, hogy a gyertyát végig kell égetni, tehát nem moziba indulás előtt negyed órával lássunk hozzá a “mágiánkhoz”.

Egy másik módszer, amikor a választott gyertyánkat Újholdtól Teliholdig minden nap meggyújtjuk kicsit, a végén, Teliholdkor kell majd teljesen leégetni. Ahogy meggyújtjuk, figyeljünk befelé, érezzünk, fókuszáljunk arra, ami számunkra annyira fontos.

Ahogy növekszik a Hold, nagyszerűen szimbolizálja a bennünk növekvő vágyakat a gyarapodásra, megerősödésre, növekedésre… legyen az anyagi helyzetünk javulása, emberi kapcsolataink kiteljesedése, önbizalmunk erősödése, lelkesedésünk megtartása az életünk bármely területén, egy építő és bontakozó szerelem beengedése az életünkbe stb. Az ősi varázserő ott van kicsiben-nagyban nem tűnik az el, csak a világ zaja “kicsit” háttérbe tolta.

Ha valaki rákeres az interneten, ezer helyen talál listát a különböző színekről és jelentésükről, most bemásolom ide az egyiket, de szinte bármelyik forrásban ugyanazt találtam. (Forrás: www.novagyok.hu)

színes gyertyákA színek jelentései:

Fehér: béke, védelem, őszinteség, újrakezdés
Fekete: ellenség jó irányba fordítása, negatív energiák taszítása, függőségek felszámolása
Barna:  barátság, elveszett tárgyak
Kék: gyógyítás, nyugalom, szerencse
Világoskék: higgadtság, megértés, türelem, egészség
Sötétkék: indulatosság, depresszió, változékonyság
Zöld: gyógyulás, pénzügyi siker, termékenység, szerencse
Sárga: intelligencia, memória, tanulás javítására, féltékenység ellen
Narancs: üzleti sikerek, költözés, vonzás
Rózsaszín: szerelem, törődés, szépség
Piros: szenvedély, testi szerelem, erő
Bíbor: spiritualitás, bölcsesség, függetlenség, karrier
Ezüst: női energiák, egyensúly, magány ellen
Arany: Isten, győzelem, boldogság

 

Ha pedig nincs szükség egyáltalán semmilyen ősi szimbolikus mágiára, akkor egyszerűen csak nézzünk fel az égre, érezzük át az Univerzum határtalan erejét, az Újhold reménységét, ahogy nagy levegővétel után útjára engedünk minden rosszat az elmúlt időszakból és készek vagyunk megújulva ÉLNI, tenni, fejlődni, befelé építkezni, tartalmas alapokat létrehozni… mert így DÖNTÖTTÜNK és tiszta lelkiismerettel mondhatjuk, hogy meg is tettünk/teszünk érte mindent.

szeretettel:

Hegedüs Erika ©

Saját fotó, készült: 2014. december 19. Napnyugtakor

Saját fotó, készült: 2014. december 19. Napnyugtakor

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?


Újratervezés Napló


Látogass el weboldalamra!


Regisztrálj a blogra

hogy azonnal értesülhess az új bejegyzésekről!Tréning séta közben:


AJÁNDÉK coaching!


Köszönöm ha meghívsz egy kávéra!

Keresés a blogon

Nézz be ide:


Kövess a Facebookon

Video csatornáim:Google+:Twitter:Inspiráció képekben:Húznál egy Angyalkártyát?


A CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja vagyok:

Milyen nap is van ma?